• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludi preokret Čeha, Mrkva "skinuo" sedmerac u 60.

Autor mondo.ba

Iako su vodili 57 minuta, Makedonci nisu uspjeli da savladaju Čehe, koji su trijumf odbranili u posljednjem sekundu meča, kada je čuvar mreže Tomas Mrkva odbranio sedmerac Dejanu Manaskovu.

Punih 57 minuta Makedonija je imala prednost protiv Češke, na trenutke vodila i pet razlike, ali je rovalu dozvolila da preokrene i slavi, čime je šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva svela na minimum.

U posljednjoj sekundi meča, pri rezultatu 25:24 za Čehe, Dejan Manaskov imao je priliku sa sedam metara da donese bod svojoj selekciji, ali je golman Tomas Mrkva "pročitao" gdje će šutirati i izrastao u heroja susreta.

MAKEDONIJA - ČEŠKA 24:25 (13:11)

Makedonci su od početka zaigrali angažovano, stekli prednost i čuvali je veći dio susreta. Ipak, nisu uspjeli da naprave osjetniju razliku, pa su Česi ostali u igri do samog kraja. Na pauzu između dva dijela igre otišlo se sa 13:11 za Makedoniju.

I nastavak su bolje otvorili izabranici španskog stručnjaka Raula Gonzalesa. Serijom 4:1 na početku drugog poluvremena došli su do 17:12, odnosno prvi put do pet golova prednosti i činilo se da će Makedonci rutinski privesti meč kraju.

Ipak, nisu se Česi predali. Velikom serijom na manje od sedam minuta prije kraja stigli do izjednačenja 22:22, a onda i do svog prvog vođstva na utakmici, tek u 57. minutu (24:23) i to sa igračem manje na terenu!

Čuvali su Česi prednost do posljednjih trenutaka susreta, pola minuta prije kraja imali i napad za "plus dva", ali su napravili grešku i dozvolili Makedoncima da u posljednoj sekundi dođu do sedmerca.

Ipak, tragičar Manaskov nije uspio da pogodi, te je Češka upisala prvi trijumf u drugoj fazi takmičenja i sačuvala šanse za plasman u polufinale EP.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Pavel Horak sa sedam golova, dok je jedan manje postigao Stanislav Kašparek. Filip Taleski predvodio je Makedonce sa pet pogodaka.

Posljednji mečevi grupne faze takmičenja igraće se sutra, a Češka će u duelu sa Slovenijom (16.00), koja je danas bila bolja od Španije 31:26, tražiti bodove za polufinale. Ipak, ni trijumf nije garancija da će se plasirati među četiri najbolje selekcije, već će zavisiti od rezultata ostalih mečeva.

Makedoncima treba pobjeda protiv Danske (18.15), ali ni njima ona ne garantuje prolaz u polufinale.

GRUPA II

19. januar:
Njemačka - Češka 22:19
Slovenija - Danska 28:31

21. januar:
Njemačka - Danska 25:26
Makedonija - Španija 20:31

23. januar:
Slovenija - Španija 31:26
Makedonija - Češka 24:25

24. januar:
Slovenija - Češka (16.00)
Makedonija - Danska (18.15)
Njemačka - Španija (20.30)

TABELA: Danska 6, Španija 4, Njemačka 4, Češka 4, Slovenija 3, Makedonija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC