• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita se oprostila od drugog mesta?!

Autor mondo.rs

Zagrepčani na gostovanju Olimpiji nadoknadili "minus 15", a onda katastrofalno odigrali završnicu meča i doživeli drugi poraz u poslednja tri kola ABA lige.

 Cedevita se oprostila od drugog mesta?! Izvor: MN PRESS

Olimpija je u finišu meča protiv Cedevite napravila mini-čudo i prekinula seriju od sedam poraza u ABA ligi - 65:64 (18:8, 18:13, 9:23, 20:20)!

Minut i po pre kraja gosti su slobodnim bacanjima Andrije Stipanovića "pobegli" na 59:64, a potom odigrali dva loša napada (izgubljena lopta Nikolsa, promašaj Muse) i dozvolili Olimpiji da priđe na poen zaostatka (63:64), pa i da pređe u vođstvo.

Ipak, plejmejker "zmajčeka" Tejlor Betl precenio je sebe i promašio ceo koš u pokušaju da poentira iz solo prodora. Četiri sekunde pre kraja, na liniju za slobodna bacanja stao je Filip Krušlin, jedan od najboljih šutera u timu Cedevite.

Reprezentativac Hrvatske imao je zadatak da "overi" pobedu, ruka mu je zadrhtala oba puta, ali to nije bio i poslednji šok za trenera gostiju Jurija Zdovca! Dok je odbijena lopta skakutala reketom, sudije su procenile da je u obostranom rvanju Stipanovića i Džordana Morgana (na slici), faul napravio centar Cedevite.

Morgan je iskoristio oba bacanja i doneo Olimpiji konačni preokret, s obzirom na to da Roko Leni Ukić nije mogao da očajničkim pokušajem iz daljine spasi favorita.

Ljubljančani (skor 6-12) zabeležili su važnu pobedu u borbi za opstanak, dok se Cedevita (13-5) značajno udaljila od osvajanja drugog mesta.

Trenutno drugoplasirana Crvena zvezda ima skor 14-3 i bolja je u međusobnim susretima, a još ako u ponedeljak savlada Partizan u "večitom" derbiju, imaće gotovo osiguranu prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Zagrepčani su posle 36:21 za Olimpiju na poluvremenu, uspeli da već u trećoj četvrtini naprave preokret, najviše zahvaljujući raspoloženom Džananu Musi. Međutim, dozvolili su sebi da uđu u neizvesnu završnicu, a za razliku od meča protiv Mege (75:73) prošlog vikenda, ovog puta im je i sreća okrenula leđa.

NAJBOLJI STRELCI: Morgan 12, Hrovat 12, Betl 10, Špan 10 - Musa 24, Čeri 13, Ukić 9.

PAROVI 18. KOLA:

Olimpija - Cedevita 65:64

nedelja:

Mornar - Budućnost 13.00
Cibona - FMP 19.00

ponedeljak:

Igokea - Zadar 18.00
Crvena zvezda - Partizan 21.00

utorak:

Mega - MZT Skoplje 20.00

TABELA: Budućnost 15-2, Zvezda 14-3, Cedevita 13-5, Mornar 10-7, Partizan 9-8, FMP 8-9, Zadar 8-9, Igokea 6-11, Cibona 6-11, Olimpija 6-12, Mega 5-12, MZT 3-14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC