Pauza u Narodnoj skupštini RS zbog svađe poslanika

Autor:

Cjelodnevna rasprava u Narodnoj skupštini o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, eksalirala je pred samo okončanje ove tačke dnevnog reda, te je potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić-Jovičević dala pauzu.

0
A- A A+
skupština, nsrs, parlament Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Cjelodnevna rasprava u Narodnoj skupštini RS o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, eksalirala je pred samo okončanje ove tačke dnevnog reda, te je potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić-Jovičević dala pauzu.

U skupštinskim klupama verbalno su se sukobili šef Kluba SNSD-a Radovan Višković i PDP-a Miroslav Brčaklo, ali s obzirom na to da su im u tom trenutku bili isključeni mikrofoni, tek sa usana su se mogle naslutiti riječi koje govore jedan drugom.

Rasprava je krenula oko neravnomjernog razvoja RS i zapostavljanja istočnog dijela, a Brčkalo je u jednom momentu Viškoviću spomenuo da pročita analizu predsjednika kompanije Boksita iz Milića Rajka Dukića, na šta mu je Višković nešto uzvratio, što je Brčkala „razljutilo“, te je počelo čak i „marškanje“. Brčkala je čak fizički obuzdavao njegov stranački kolega Branislav Borenović, a dvojica narodnih poslanika su tokom pauze raspravu nastavili i na hodniku ispred skupštinske sale.

Višković je uoči ovog „okršaja“ apelovao na poslanike da se vrate konstruktivnoj raspravi, a s obzirom na to da se cijelo prijepodne u okviru tačke o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, najmanje pričalo o tome.

"Trošimo narodne pare u jalove priče. Nismo se makli od prve tačke dnevnog reda. Tražim od skupštinskog rukovodstva da uzima riječ i vraća poslanike na dnevni red", istakao je Višković.

Tagovi:

Ostale vijesti