• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda o legendi: Gaskojn kakvog svet nije znao

Autor mondo.rs

Đenaro Gatuzo zapamtio je i prepričao jednu od interesantnijih epizoda iz dana kada je bio saigrač čuvenog Engleza.

Pol Gaskojn (50), jedan od najtalentovanijih engleskih fudbalera ikad, prolazi poslednjih godina kroz velike probleme i veoma mučan period.

Buran život i problem sa alkoholom narušili su slavnom igraču zdravlje, poslali ga na stupce tabloida i ogolili ružnu sliku posrnule zvezde.

Čuvenog "Gazu", ipak, i danas pamtimo i pominjemo pre svega zbog fudbala, u kojem je bio maestralan i u kojem je ostavio dubog trag nastupajući za reprezentaciju Engleske i za Njukasl, Totenhem, Lacio, Glazgov Rendžers...

Njegovi saigrači takođe živo pamte i zajedničke dane i period koji su proveli sa njim.

Đenaro Gatuzo (40), sadašnji trener Milana, a nekada takođe veliki vezista, u intervjuu za "FourFourTwo" magazin govorio je o zajedničkoj epizodi sa Gaskojnom, koja je pokazala nekoliko strana karaktera ćudljivog Engleza.

Njih dvojica bili su saigrači u Rendžersu, gde su se sreli kada je "Gaza" imao 30, a Gatuzo tek 19 godina.



"Postojalo je pravilo u Rendžersu i sezalo je sve do pedesetih godina, prema kojem su igrači morali da dolaze na trening u odelu i sa kravatom. A, ja sam bio tinejdžer i imali biste sreće ako biste me videli u sakou, čak i nedeljom. To prosto nije bio moj stil", pamti sebe s kraja prošlog veka "hrabro srce" šampionskog Milana.

"Pol me je, tako, jednog dana odveo kod najskupljeg krojača i rekao mi da odaberem sedam ili osam odela. Rekao mi je da krojač ima dogovor sa klubom, prema kojem su fudbaleri mogli da odaberu koliko god žele odela i novac bi im potom mesečno bio odbijan od plate do kraja sezone. Tako sam odabrao odela, košulje, kravate i kada smo otišli na kasu, račun je bio oko 10.000 funti".

Italijan je brzo shvatio o čemu se radi...

"Nekoliko trenutaka kasnije, otkrio sam da nema dogovora krojača i kluba. To je bio Polov način da me uvede u situaciju u kojoj može da mi pomogne. To je rešio da uradi sam, bez ikakve pripreme. Platio je odela svojim novcem. To je Pol Gaskojn kakvog mnogi nisu znali. Sada mu ne ide baš dobro. Uvek je imao problem sa alkoholom, ali i dalje često razgovaramo", otkriva Gatuzo.

Gatuzo i Gaskojn odigrali su jednu sezonu zajedno, ali su očigledno postali i ostali prijatelji za ceo život.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC