• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezime: Zvezdo, ovo moraš iskoristiti!

Autor mondo.rs

Igranjem u Ligi Evrope crveno-beli su dobili ogromno iskustvo, koje ne bi smelo da bude "bačeno u vodu" idućeg leta.

 Rezime-FK-Crvena-zvezda-u-Ligi-Evrope-2017/18. Izvor: MN PRESS
Pored kapetana koji dočekuje putnike, na vratima aviona koji se spremao da poleti iz Moskve u Beograd, u sredu uveče stajao je i Zvezdan Terzić.
Generalni direktor Crvene zvezde grlio je i tapšao po ramenu svakog igrača, utučenog zbog poraza od CSKA i eliminacije iz Lige Evrope.
Trudio se Terzić da im podigne moral i stavi do znanja da su, bez obzira na ispadanje, uradili fantastičan posao ove sezone.
"Glavu gore! Ide Subotica, moramo da osvojimo prvenstvo pa da napadnemo mesto u Ligi šampiona", poručio je Terzić Nenadu Krstičiću, koji je ulazio u avion sporim korakom i pognute glave.

Naredni meseci pokazaće koliko je ozbiljno to mislio.
Posle rekordnih 16 evropskih utakmica ove sezone - sedam pobeda, šest remija, tri poraza - i gostovanja na Malti, u Kazahstanu, Češkoj, Rusiji, Nemačkoj, Engleskoj, Belorusiji i ponovo Rusiji, ovaj tim Crvene zvezde stekao je ogromno iskustvo i zato će biti velika šteta ukoliko ne bude dobio priliku da ga iskoristi za nove podvige. 

Da bi se to dogodilo, moraće da ostane na okupu.

Pred Zvezdinim rukovodstvom je jako težak zadatak, jer ih finansijski problemi kluba primoravaju na prodaju najboljih igrača. Ipak, mnogo teži zadatak od tog biće da se zadrže Vladan Milojević i njegov stručni štab.

Neko od fudbalera će sigurno otići, što neće biti nenadoknadivo ako se na vreme krene u pronalaženje zamena i pojačanja, ali odlazak trenera koji je u hodu uspeo da od grupe igrača u kojoj su mnogi bili okarakterisani kao "bivši" napravi tim koji se po dva puta ravnopravno nosi sa redovnim učesnicima Lige šampiona - Arsenalom, CSKA i BATE Borisovom, a pobedi mnogo bogatije Slaviju Prag, Krasnodar i Keln - hoće. Biće mnogo teško!

POVEZANE VIJESTI


Vladan Milojević je sa svojim saradnicima konstruisao mašineriju u kojoj se tačno zna ko šta radi i kojoj su rad, red i disciplina zaštitni znaci.

Uspeo je da vrati (ili barem da spolja tako izgleda) organizovan sistem u klub, koji je pre njegovog dolaska bio izgubljen.

Odluka o nastavku saradnje zavisiće najviše od samog Milojevića, ali ako bude video da na drugoj strani pregovaračkog stola postoji smislena i dobro isplanirana ideja, mogao bi se očekivati pristanak. U suprotnom, Zvezda ponovo kreće od nule, iako joj je učinjeno protiv Florijane, Irtiša, Slavije, Krasnodara, BATE Borisova, Kelna, Arsenala i CSKA donelo mnogo bolji UEFA koeficijent nego do ove sezone.

Crveno-beli sada imaju 10.750 bodova, što je 3.425 više nego letos. To znači da će, u slučaju kvalifikacija za Ligu šampiona koje će se igrati po novom sistemu, preskočiti pretkolo i početi od prvog kola, u kojem će biti nosilac. Pred sobom će imati četiri prepreke do mesta među elitom.

Ako, ipak, ispusti trenutnu prednost u Superligi i ponovo se nađe u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zvezda će krenuti od prvog kola, kao nosilac. Povlašćena će biti i na žrebu za drugo kolo, a vrlo moguće i za treće. Nije, čak, daleko i da potencijalni plej-of kvalifikacija dočeka kao neko kome će, po rejtingu, pripasti slabiji rival.

Uspela je aktuelna generacija da zaustavi strmoglavi pad nekadašnjeg evropskog šampiona, ali da bi klub mogao da "prodiše" neophodan je kontinuitet. Neophodni su mu spektakli na stadionu Rajko Mitić kao što su bili protiv BATE-a, Arsenala, Kelna i CSKA.

Milojevićeva četa je pokazala da je sposobna da to donese, ali šta će biti sa njom i hoće li ostati zaleđena na ruskoj zimi ili će krenuti u nove bitke, to ćemo saznati narednog leta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC