• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić spasio "zmajeve" (FOTO)

Autor mondo.ba

Košarkaši BiH prokockali su prednost iz prvog poluvremena protiv Belgije, ali su u dramatičnoj završnici stigli do pobjede zahvaljujući odličnom Nemanji Gordiću.

Ekipa Duška Vujoševića savladala je Belgiju 72:70 i upisala drugu pobjedu u Grupi E kvalifikacija za Mundobasket 2019, ali mnogo teže nego što se očekivalo.

Nakon dobrih 20 minuta košarkaši BiH ispustili su prednost u trećoj četvrtini, a onda u posljednjim trenucima meča u dramatičnoj završnici zahvaljujući Haliloviću, Musi i Gordiću stigli do pobjede.

BIH - Belgija 72:70 (17:17, 17:11, 11:23, 27:19)

Gordić je 3.3 sekunde prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 72:70, nakon šti su Belgijanci 8.5 sekundi prije kraja izjednačili trojkom Tabua.

Isti igrač gađao je trojku za pobjedu I POGODIO, međutim vrijeme je ipak isteklo i "zmajevi" su stigli do druge pobjede u Grupi E, koliko ima i Francuska koja ima i meč manje.

Nije samo sa penala Gordić pogodio, već je upravo on sa vezanih pet poena donio prednost selekciji BiH 68:66. Prethodno su pogađali i Halilović i Musa nakon presječene lopte i kontre, pa je BiH serijom 9:0 uspjela da se vrati u život u posljednjem trenutku.

Belgijanci su vodili 66:59 nakon poena Obasoana i činilo se da će BiH sebi iskomplikovati život u ovim komplikacijama, ali zahvaljujući iskustvu Gordića, te talentovanom Musi, kao i Haliloviću koji je odigrao sjajno drugo poluvrijeme iniciran je preokret za pobjedu. 

Dugo je Belgijance predvodio sjajni Seron, te pomenuti Obasoan, ali u odlučujućim trenucima odgovornost je bila na Tabuu, koji je uspio da donese egal u posljednjim sekundama, ali ne i da uputi šut za pobjedu prije sirene.

PRVO POLUVRIJEME:

Reprezentacija BiH povela je 11:5, a onda je uslijedila serija 7:0 Belgijanaca, koji su nakon četiri vezana poena Obasoana poveli i 14:12.

Mini-serijom uzvratila je BiH i Gordić je doveo “zmajeve” u vođstvo, da bi Belgijanci pogocima Obasoana i dodatnim slobodnim bacanjem poslije prekršaja Halilovića izjednačila na 17:17 na kraju prve četvrtine.

Poenima Obasoana završila je prva, al ii počeča druga četvrtina, ali je BiH stigla u novo vođstvo pogocima Stipanovića, a onda trojkom Buze stigla na 27:22.

Imali su “zmajevi” u drugoj četvrtini is edam poena, bilo je 30:23, ali je Seron pogodio svoju drugu trojku i smanjio na 30:26, da bi do kraja prvog poluvremena BiH zadržala šest poena prednosti – 34:28.

Najefikasniji u selekciji BiH bio je Stipanović sa devet poena, te Gordić sa šest poena, a kod Belgijanaca Seron je postigao deset, a Obasoan devet poena.

Poslije dva odigrana kola u Grupi “E“ lider je Francuska sa četiri boda, a slijede je BiH i Rusija sa po tri, te Belgija sa dva. U drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine plasiraće se po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam grupa u prvom krugu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

PRAVA ŠTETA GORDIĆU ŠTO POGODI BELGIJA NEZASLUŽENO IZGUBILA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC