• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baloteli i Rivijera dočekali Siprijena!

Autor mondo.rs

Bez njega - sredina tabele. S njim od starta...

Lusijen Favr kao da je znao.

Na 12 minuta do ulaska u nadoknadu vremena do osme utakmice bez pobede u nizu, 60-godišnji Švajcarac izveo je Rasina Kolija iz igre i uveo tek oporavljenog Arnoa Sakea koji nije odigrao ni minut od 6. januara.

Stotinak sekundi kasnije, iz prvog sprinta nakon 11 utakmica odgledanih od kuće i sa tribina, bivši đak poznate i priznate fudbalske škole Lila skupo je koštao svoj dečački klub i učinio još jednog rekovalescenta igračem utakmice - Vilen Siprijen "ukucao" je Sakeov centaršut volej udarcem u mrežu gostiju sa severa za erupciju na Rivijeri:

Nica - Lil 2:1 (1:0) u prvoj utakmici 28. kola Lige 1!

Sirpijen, koji je 13. marta prošle godine pokidao ligamente kolena zbog čega je pauzirao 265 dana i propustio 34 takmičarske utakmice crno-crnih, najavio je povratak u veliku formu asistencijom Mariju Baloteliju za gol u 5. minutu kojim je Favrov tim stekao rano vođstvo i podgrejao atmosferu na Azurnoj obali.

Twitter Embed Code



Liga 1 izdvojila je ovaj meč za TV termin u petak uveče delom i zbog toga što se Lil hronično bori za opstanak, a Nica nanizala neuspehe od 21. januara i pobede nad Sent Etjenom od 1:0 golom upravo Siprijena u prvoj njegovoj utakmici u ulozi startera od izlaska iz jedne od najtežih povreda u sportu.

Baloteli, koji je večeras postigao četvrti pogodak u 2018. godini, postaće slobodan igrač narednog juna, a posle senzacionalne vesti o njegovom odlasku u Juventus pojavila se i nešto manje bombastična - odlazak u Romu.

Nedovoljno spremnog vezistu Favr je želeo da koristi u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope sa Lokomotivnom iz Moskve (porazi od 2:3 i 1:0) zbog čega Siprijen u međuvremenu ili uopšte nije igrao, ili jeste u završnicama mečeva, što je možda bio jedan od razloga crne serije Nice i očigledne nervoze ekipe u meču sa rivalom koji nije savladan od 2014. godine.

Rani pogodak Balotelija glavom, 14. u ligi i 22. u sezoni, nagovestio je dugo čekanu pobedu, ali se 30-ak hiljada faca na "Alijancu" smrklo u 51. minutu kada su gosti izjednačili brzom i tačnom kontrom koju je u 1:1 pretvorio Luis Arauho.

Delovalo je da će momci Kristofa Gatijea, kada već nisu mogli do tek druge pobede u poslednjih devet mečeva, bar izbeći poraz ali su im zlata vredan bod u borbi za opstanak izbili bivši đak, Sake i još jedan polaznik akademije kluba sa severa Francuske, Lansa, Siprijen.

Bez njega u timu, Nica je sišla daleko od Lige šampiona za koju se borila prošlog leta. S njim u timu moguće da će bar Liga Evrope biti dostižna u poslednjoj trećini šampionata.

Rezultati:

petak

Nica - Lil 2:1 (1:0)
/Baloteli 5, Siprijen 80 - Luiz Arauho 51/

Monako - Bordo (20.45)

subota

Troa - PSŽ (17.00)
Amien - Ren (20.00)
Anžer – Gengan
Mec – Tuluz
Sent Etjen – Dižon

nedelja

Kaen – Strazbur (15.00)
Monpelje – Lion (17.00)
Marsej - Nant (21.00)

Tabela: PSŽ 71, Monako 57, Marsej 55, Lion 50, Monpelje 39, Nant 39, Nica (+1) 39, Ren 38, Bordo 36, Gengan 35, Dižon 35, Sent Etjen 34, Kaen 32, Strazbur 31, Amien 29, Tuluz 28, Anžer 28, Troa 28, Lil (+1) 27, Mec 19.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC