Trener "hladio" Nikolu: Ko ne daje sve od sebe...

Autor:

Majk Meloun imao šta da kaže i o igri srpskog centra, kojim nije bio zadovoljan u porazu protiv Dalasa.


Dirk Novicki je "izrešetao" Denver, a Majk Meloun je među krivcima za to video i Nikolu Jokića.

Trener Nagetsa zamerio je nekim svojim igračima što nisu prihvatili savete, što su dopustili Nemcu da ih kazni na "jedini mogući način" i što su tako doprineli porazu.

Iako nije otvoreno kritikovao Jokića, jasno je bilo da se kritike odnose i na njega, jer ga je izveo u trećoj četvrtini i u poslednjoj ga nije ni uvodio u igru.

"Bila je ovo razočavajuća igra, razočaravajući nastup u odbrani...", rekao je Meloun posle utakmice.

Na pitanje zašto Nikola Jokić nije igrao u završnom kvartalu, odgovorio je najpre kratko...

"To je bila odluka trenera".

Pa je odgovor obrazložio duže...

"Starter ili igrač sa klupe ima obavezu da stane na teren i da da sve od sebe. Ako to ne uradite nećete igrati. Svaki igrač duguje to - da izađe i da igra najbolje što može, da pruži sve. Ne pričam o tome da ne pravi greške i da ne promašuje, već da se trudi, da mu stane i da bude disciplinovan. Ako svega toga ima, kao kod momaka koji su igrali u četvrtoj četvrtini, onda možemo da razumemo sve greške koje se dogode", rekao je Meloun.

"U četvrtoj četvrtini sam dao momcima zaslugu za to što su se trudili. Ti momci su se takmičili i bili su u stanju da se bore... Jogi Ferel nas je uništio, kao i Dirk Novicki. Poklonili smo mu pet trojki. Mnogo je nediscipline bilo i to se dogodi kada niste disciplinovani na gostovanju", dodao je trener Denvera, čiji tim će sledeći meč odigrati u noći između srede i četvrtka, protiv Klivlenda.

Pogledajte sve poene Dirka Novickog.

Izvor: YouTube
Ostale vijesti