Govedarica: Bojić prećutio da odlazi

Autor:

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić rekao je danas novinarima da je napustio Srpsku demokratsku stranku. Predsjednik SDS-a kaže da je bio uvjeren da do toga neće doći.

7
A- A A+
Vukota Govedarica Foto: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Predsjednik SDS Vukota Govedarica najavio je da će razgovarati sa poslanikom u Predstavničkom domu BiH Borislavom Bojićem nakon njegove odluke da napusti stranku.

Na pitanje zbog čega je dan ranije za "EuroBlic" tvrdio da Bojić ostaje u SDS i da je sve drugo laž i spinovanje, Govedarica kaže da je takvu izjavu dao upravo na osnovu jučerašnjeg razgovora s Bojićem.

"Bio sam uvjeren da do toga neće doći. I danas smo razgovarali drugim povodom i ništa nije nagovještavalo da napušta SDS. Svaka druga vrsta mog komentara na ovu temu nije korektna sve dok ponovo ne obavim razgovor s Bojićem",kaže Govedarica za "EuroBlic".

BOJIĆ: ODLAZIM ZBOG ODNOSA PREMA KRAJINI

Borislav Bojić je izjavio danas da istupa iz ove stranke kao i iz Kluba Saveza za promjene. Rekao je da od danas djeluje kao nezavisni poslanik

Kao razlog napuštanja SDS-a navodi loše rukovođenje strankom.

Smatra da se stranka udaljila "od ideje SDS" i da ju je jedan broj ljudi doveo u tešku poziciju.

"Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor - Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju", rekao je Bojić u pauzi sjednice Predstavničkog doma.

Na pitanje da li je obavijesto stranku o svom činu, on je istakao da nije to uradio.

"Već duže vremena moji stavovi koje sam iznosio unutar stranke vrlo često nisu bili korespodentni sa stavovima drugih u stranci. U posljednje vrijeme to je prevršilo svaku mjeru", tvrdi Boјić.

BOSIĆ: VIJEST ME POTRESLA

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ rekao je da je iznenađen odlukom Borislava Bojića da istupi iz Kluba poslanika SDS-a u ovom domu i stranke, ističući da je to veliki šamar ovoj partiji.

"Moram da kažem da me ta vijest potresla. Ne znam ko bi mogao pomisliti i reći da to nije udar na stranku",izjavio je Bosić novinarima.

On je rekao da je sa Bojićem razgovarao prije sat vremena i da nije bilo nikakvih naznaka o toj odluci.

"Očigledno je da su (predsjednik SNSD Milorad) Dodik i neki drugi to znali. Ne znam zašto se to dogodilo i šta su razlozi. Znam da je govorio da je nezadovoljan relacijama unutar stranke na lokalnom nivou", rekao je Bosić.

Izrazivši žaljenje zbog Bojićeve odluke, Bosić je napomenuo da je Bojić čovjek koji zaslužuje svako poštovanje i da je on izuzetan borac koji je bio dugo vremena u SDS-u na najvišim funkcijama.

Bosić je rekao da je bio predsjednik SDS-a u vremenu kada su mnogi odlazili iz stranke, čak i bivši predsjednici stranke, a dolazili novi ljudi, ali da se "nikad nije ovako osjećao kao kada je čuo da Bojić napušta stranku".

Tagovi:

Ostale vijesti