• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Nikom sa spiska ne garantujem put na SP

Autor mondo.rs

Selektor fudbalske reprezentacije napomenuo da protiv Maroka i Nigerije samo testira postojeće snage, kao i da će sigurno biti promena do odlaska na Mundijal u Rusiju

 Mladen Krstajić saopštio spisak Nikom sa spiska ne garantujem put na SP Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mladen Krstajić izditirao je spisak sa 24 imena igrača na koje računa za prijateljske mečeve sa Marokom, 23. marta i Nigerijom, četiri dana kasnije.

On je rekao da nijednom od pozvanih ne može da garantuje da će putovati na Mundijal u junu u Rusiju, kao i da je će na spisku sigurno biti promena do tada.

"Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ali i ne garantuje da će oni koji su na njemu biti sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Svi su tu, ali biće promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreći od nule", izjavio je Krstajić na konferenciji za medije u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.

Na spisku za prijateljske duele u Torinu i Londonu našla su se imena debitanta Vujadina Savića, kao i povratnika Dušana Baste.

"Bastu poznajem kao čoveka i igrača i cenim njegove kvalitete kao dugogodišnjeg internacionalca. Sa druge strane, imamo samo Rukavinu na desnoj strani i bio bi preveliki rizik da se oslonimo jedino na njega. Savić je jedan od lidera Zvezda i nisam se libio da mu ukažem šansu, jer igra u timu koji se pokazuje dobro poslednjih godinu dana", rekao je Krstajić.

Selektor je rekao da je cilj prijateljskih utakmica da proveri neke igrače koji nisu igrali zajedno u prethodnom periodu i da će to dovesti do malih promena u sastavu.

"Cilj je da pokušamo da isprobamo sistem igre uz kombinovani sastav kako bismo uigrali neke igrače koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Fudbaleri su shvatili težinu Svetskog prvenstva i kroz utakmice u klubu traže svoje mesto u timu", rekao je Krstajić.

On je pričao i o ambicijama na Mundijalu. Rekao je da će u Rusiji svaki igrač tima pružiti maksimum, ali da, uprkos tome, svakako ne bi trebalo očekivati plasman u finale.

"Ova ekipa je zajedno pet godina i bila je omalovažavana, a sada smo došli u situaciju da moramo da idemo u finale iz grupe u kojoj igraju kvalitetne reprezentacije. Daćemo sve od sebe, ali da iz mirne situacije odemo u Rusiju", rekao je Krstajić.

On je dodao da neće menjati "dobre stvari" iz prethodnog sistema selektora Slavoljuba Muslina, ali da će u "fazi napada pokušati malo više da rizikuje".

"Ono što je meni najbitnije jeste da napravim apsolutnu disciplinu i drugarstvo u ekipi. Da atmosfera bude dobra, to je ono što je najpotrebnije", dodao je selektor.

U stručnom štabu Krstajića biće Slobodan Pavković, prvi pomoćnik, a tu su i Milan Rastavac i analitičar Nemanja Milinčić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC