"Neću biti kandidat na izborima"

Autor:

Banjalučki SDP želi da kandiduje poznatog glumca Enisa Bešlagića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, ali će on odbiti taj prijedlog.

0
A- A A+
Enis Bešlagić Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Enis Bešlagić

"Imponuje kada vam neko kaže da ste rijedak slučaj u BiH, da ste neko koga cijene i ko može uspjeti i u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u ta tri "tora”. Ali to je zato što uvijek imam svoj stav i on je javan. Zato što druge cijenim i pokušavam u ljudima istaknuti ono što je dobro, a ne loše, a da pri tom ne mijenjam svoja uvjerenja”, napisao je Enis Bešlagić ATV-u, a o kandidaturi je rekao: ''Ne, hvala''.

SDP Banjaluka predlaže Bešlagića za Predsjedništvo

"Smatramo da Bosni i Hercegovini apsolutno trebaju novi ljudi, jer ovi koji nas 25 godina dovode došizofrenije, mržnje, šizofrenije rata, nam ne trebaju više u ovoj državi. Kamo lijepe sreće da je u ovoj državi više Enisa, bilo bi nam mnogo bolje”, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović.

"Čovjek je personifikacija pomirenja, suživota, normalnog života, mira u ovoj državi i mi moramo zamoliti ljude poput njega da se aktiviraju”, rekao je potpredsjednik SDP BiH Draško Aćimović.

Ostale vijesti