Košarkaši Borca u štrajku!

Autor:

Igrači KK Borac poručili da neće da igraju nedjeljni meč protiv KK Varda ukoliko se ne ispune zahtjevi koje su iznijeli u saopštenju upućenom upravi, članovima skupštine kluba i javnosti.

Košarkaši Borca u štrajku! Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Previranja u Košarkaškom klubu Borac se nastavljaju, a poslije dve suprotstavljene struje u klubu reagovali su igrači, i to štrajkom!

Igrači Borca poručili su da neće igrati utakmicu protiv Varde ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, te da će biti sramota ako s ena istu pošalju juniori, što bi „bilo poniženje za klub, ali i grad sa 200.000 stanovnika“.

U svom saopštenju košarkaši Borca su poručili:

„Kao igrači iznosimo svoje stavove u tezama i zahtjevamo

· Pomirenje i kompromisno rješenje nastalih problema unutar Kluba,

· Izmjenu Statuta na način da budući Statut jasno i glasno kaže da igrači imaju svog predstavnika u radu Skupštine Kluba, iz razloga što smo do sada izigrani i ispostavilo se da nemamo svog predstavnika, iako smo smatrali da imamo i tako namim je prezentovano,

· Da od 9 članova Skupštine 4 čine predstavnika Sponzora, 4 predstavnika osnivača i 1 predstavnik igrača,

· Da dobijemo javno obrazloženje od predsjednika Skupštine Vladana Ristića zašto nije održana Skupština u terminu u kojem su svi članovi Skupštine potvrdili svoj dolazak (petak 16.03.) i on lično garantovao da će biti održana,

· Da se uvaži naša molba, odnosno da se naši zahtjevi uvaže što prije da bi se sezona mogla u miru završiti“.

Oni su naveli da glas igrača u Skupštini predstavlja garanciju da se volja svih igrača mora poštovati i da će budući rad Kluba biti usmjeren isključivo u interesu Kluba, u pravcu razvoja košarke i konačnog plasmana u Premijer ligu BiH.

“Pozivamo sve članove Skupštine Kluba koji nisu spremni da usvoje naše zahtjeve da istupe iz Kluba i da daju neopozivu ostavku, što bi trebalo da bude njihova moralna dužnost”, istakli su igrači KK Borac na kraju svog saopštenja.

Tagovi:

Ostale vijesti