• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srbije zabranila utakmicu sa "Kosovom"!

Autor mondo.rs

Nekoliko sati pred početak utakmice ženskih juniorskih rukometnih selekcija Srbije i takozvanog Kosova odluka Vlade Srbije: "Neće se igrati!". Policija blokirala Kovilovo.

 Vlada Srbije zabranila utakmicu sa "Kosovom"! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ovu vest objavile su "Večernje novosti", navodeći da je Vlada Srbije upravo donela odluku da taj meč, oko kojeg se podigla velika prašina, ne odigra.

Rukometašice Srbije i tzv. Kosova trebalo je danas u 16 časova da počnu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira za EP u Sportskom centru Kovilovo nadomak Beograda.

Vest je potvrdio Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže", izjavio je Stefanović Tanjugu.

On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović.

U četvrtak uveče ispred Kovilova protestovala je grupa sprskih navijača, izražavajući nezadovolsjtvo što je uopšte zakazan meč sa selekcijom "Kosova". Kosovo je, inače, punopravni član Evropske rukometne federacije (EHF).

POLICIJA BLOKIRALA KOVILOVO

Jake policijske snage blokirale su sve prilaze Sportskom centru Kovilovo. Novinari MONDA su došli u blizinu Kovilova i uverili se da policija ne dopušta bilo kome da uopšte pomisli da priđe Sportskom centru.

Rukometni savez Srbije bio je na udaru zbog toga, a dodatno kada je saopšteno da se turnir seli iz Kragujevca u Kovilovo nadomak Beograda i da neće biti ni publike, ni medija. Čelnici Rukometnog saveza Srbije obrazložili su da je reč o odluci Evropske rukometne federacije i da bi, da se srpski savez suprostavio na bilo koji način, mogao suočiti sa "drakonskom kaznom".

Videćemo da li će zbog ove odluke biti sankcija prema srpskom rukometnom savezu.

FOTOGRAFIJA ISPRED KOVILOVA

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


SPORTSKI CENTAR KOVILOVO

Sportski centar Kovilovo
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak




Protest ispred Kovilova zbog Kosova (VIDEO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC