• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Morali smo čvršće i moraćemo čvršće

Autor mondo.rs

Trener Budućnosti ocenio je da je Cedevita fizički snažnom odbranom poremetila igru "plavih" i da je Ivan Ramljak odigrao presudnu ulogu.

Aleksandar Džikić čestitao je Cedeviti na pobedi u revanš meču polufinala plej-ofa ABA lige - 82:75.

Budućnost nije uspela da psihološku prednost pred meč u Zagrebu pretoči u 2:0 u seriji, pa će za plasman u finale regionalnog takmičenja - prvi u istoriji kluba - morati da trijumfuje 1. aprila na svom parketu.

"Čestitam Cedeviti. Napravili su fizički odgovor na osnovne saradnje naših igrača u napadu. Nisam zadovoljan čvrstinom mog tima i prilagođavanjem na kriterijum suđenja. Mislim da smo morali da budemo čvršći i konkretniji, ali to nisu stvari koje ne mogu da se poprave", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

Budućnost je u poslednjih petnaestak minuta popravila igru, ali nedovoljno za istinsku dramu u završnici.

"Ponosan sam što smo uspeli da se vratimo u utakmicu. Sa 18 poena razlikedošli smo praktično 'na jednu loptu'. Primili smo neke poene u poslednjim sekundama napada... Mi smo promašili, oni su dali i to je to.Pokušaćemo da budemo čvršći u trećoj utakmici, pred našim navijačima", ponovio je Džikić svoj glavni zahtev za "majstoricu".

On je posebno priznanje odao krilu domaćih Ivanu Ramljaku, dok je odličan učinak Dimitrisa Nikolsa (25 poena, sedam skokova), nekadašnjeg igrača CSKA i Panatinaikosa, za njega bio očekivan.

"Mislim da je Ramljak odigrao izvanredno. Kada imate Nikolsa, Ukića, Čerija, to su igrači od kojih se očekuje da budu nosioci košgeterskog učinka, ali Ramljak je za nekih 15 minuta na terenu promenio napad i odbranu. Što se tiče Nikolsa, on je najveće ime ABA lige, broj jedan. Ništa u vezi njega za nas nije bilo neočekivano. Bilo bi dobro da smo mogli malo više da ga odvojimo od lopte, ali teško je...".

Džikića su zagrebački novinari upitali da li će prednost domaćeg terena sledeće nedelje značiti i psihološku prednost za Budućnost, koja se za to borila cele sezone.

"Što se više boriš za nešto, više i braniš da to ne izgubiš. Ali u ovom polufinalu se definitivno radi o ekipama koje su blizu. Može da se gleda da je psihološka prednost na strani domaćina, ali oni su prošli put došli rasterećeni u Podgoricu i odlično šutirali. Tako da će ta priča o pritisku da se svede na 40 minuta igre.Važnije od 'hendlovanja' pritiska je ko će biti konkretniji".

Na pitanje šta od taktičkih zadataka nije ispunjeno, odgovorio je da se lopta sporo kretala u napadu.

"Nisam zadovoljan cirkulacijom lopte između strane akcije i strane pomoći. To je dosta važno kad se igra protiv Cedevite, čija odbrana je dosta okrenuta lopti. Kada držiš loptu u rukama, ideš njima na ruku. Promena strane napada je veliki kvalitet u igri 'pet na pet'".

Cedevita - Budućnost 82:75, ABA liga 2018, revanš meč polufinala plej-ofa
Izvor: YouTube/ABA liga


Bek Nikola Ivanović priznao je da je Cedevita od početka igrala "znatno čvršće od nas" i konstatovao da je to"možda i glavni razlog našeg poraza".

"Znamo šta treba da radimo. Treća utakmica je kod nas kući, imamo sedam dana za jak rad i analizu svega što se dešavalo ove sezone u duelima sa Cedevitom".

O seriji domaćih od 22:0 u prvom poluvremenu...

"Glavni problem je bio naš ulazak u određene napade i organizacija igre. Trebalo je dosta energije da se posle stigne prednost od 20 poena, ali makar je nešto malo pozitivno to što nismo odustali, već smo imali aktivnu utakmicu do samog kraja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC