Decenija laktaškog Salona stripa (FOTO)

U Galeriji JU "Centar za kulturu i obrazovanje" u Laktašima, u toku je 11. izdanje "Salon stripa Laktaši 2018". Među brojnim posjetiocima bila je i ekipa MONDA. Pogledajte šta smo zabilježili…

Decenija laktaškog Salona stripa (FOTO) Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Laktaški "Salon stripa" održava se već punu deceniju, a u petak i subotu brojni posjetioci u Galeriji JU "Centar za kulturu i obrazovanje" u Laktašima imaju priliku da prisustvuju 11. izdanju ovog Salona.

Strip autor Milorad Vicanović - Maza, kao jedan od organizatora Salona, obratio se prisutnima iskazavši zadovoljstvo što stripska publika u Laktašima i okolini već 10 godina ima priliku da posjećuje ovaj događaj, obećavši da će učiniti da se lijepa tradicija nastavi i ubuduće, takođe i omasovi.

Takođe, svjetski poznati strip autor izuzetno je zadovoljan što se sve više mladih okreće stripu.

Na 11. izdanju "Salona stripa" biće održane i strip radionice, gdje su prije svega mladi crtači imali priliku da nauče brojne "cake" od iskusnijih kolega.

Osim toga, zainteresovani će moći i da kupe stripove pojedinih domaćih i ex-yu izdavačkih kuća: "Deveta Dimenzija" iz Banjaluke, "Sistem komiks" iz Beograda, te "Fibre", "Darkvuda", "Dibidusa", "Besne kobile", "Čarobne knjige", "Veselog četvrtka" i drugih.

Takođe, na Salonu je organizovana i izložba maketarskih radova maketarskog kluba "Kastel" iz Banjaluke.

Ostale vijesti