• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmar se bahati, zato PSŽ nije veliki klub

Autor mondo.rs

Najskuplji fudbaler u istoriji ovog sporta nije našao za shodno ni da dođe na proslavu titule prvaka Francuske. Nejmar nervira mnoge legendarne francuske igrače. A u ugovoru ima klauzulu kojom može da ucjenjuje klub.

"Dokle ćete tom momku dopuštati da radi to što radi?!", zavapio je legendarni francuski fudbaler Kristof Digari (Christophe Dugarry), nezadovoljan kako se Pari sen Žermen postavlja u "slučaju Nejmar".

Digari, nekadašnji napadač Milana i Barselone i fudbaler koji je sa Francuskom bio svjetski i evropski prvak, ocijenio je da baš zbog Nejmara, odnosno zbog toga šta mu sve toleriše, Pari sen Žermen još nije veliki klub.

''Ne mogu da vjerujem šta taj dečko radi! Umjesto da je došao da da podršku sauigračima, on po društvenim mrežama objavljuje slike kako sa prijateljima igra poker. Neshvatljivo mi je takvo ponašanje! 'Dali su mu ulogu vođe, dali su mu šta god je tražio, a on nije smatrao vrijednim ni da se pojavi na slavlju. Nije mi jasno zašto klub pristaje na takve stvari. Zanima me kako će Nejmar saigračima moći da pogledati u oči nakon što ih je ovako ponizio. Pljunuo je na klub. Njemu nije stalo do PSŽ-a", rekao je Digari, prenose francuski mediji.

Pari sen Žermen je prošle nedelje deklasirao Monako (7:1), potvrdivši tako dominaciju u francuskom fudbalu i osvojivši titulu šampiona. Igrači PSŽ-a su slavili bez Nejmara, koji se u Brazilu oporavlja od povrede, ali istovremeno ide na zabave, igra poker... Mnogi su saglasni u stavu da je trebalo da se vrati u Francusku i pokaže poštovanje i prema klubu, saigračima, treneru i da zajedno sa njima proslavi titulu.

"Da je Nejmar i dalje igrač Barselone i da se dogodila slična stvar, vjerujte, i te kako bi došao na proslavu", konstatovao je Digari i još jednom "bljunuo vatru":

"Nikad mi nisu bili jasni igrači kojima je stalo samo do sebe, ne do ekipe. Fudbal je kolektivna igra i jedino tim kao celina može da uspe. Nikad pojedinac, ma kako dobar bio, neće moći sam ništa da uradi. I onda neki ljudi veruju da PSŽ ovakvim stavom može da osvoji Ligu šampiona. Pa to je smešno!".

Da PSŽ jeste "mali klub" pokazuju i informacije da je klub tražio od Nejmara da se vrati u Francusku kako bi nastavio oporavak, ali da je Nejmar to glatko odbio. Kao što je odbio da dođe na proslavu titule. Ali, klub nije imao hrabrosti da ga kazni...

Nekadašnji fudbaler Pari sen Žermena i jedan od najboljih fudbalera u istoriji francuskog kluba Safet "Pape" Sušić nedavno je u intervjuu za MONDO izjavio da vjeruje da će se Nejmar vratiti da igra u Španiju. Ali ne u Barselonu, već u Real!

"Mislim da je Nejmar odigrao svoje u Parizu. On je top klasa, možda i bolji od Mesija i Ronalda, ali vjerujte mi da se kaje što je uopšte i dolazio u Francusku. Nije to sredina za njega. Gotovo sam siguran da se po završetku sezone vraća u Španiju. Ali, ne u Barsu, već u Real", rekao je Sušić.

Španski "El Pais" danas je objavio podatak da Nejmar ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da se ovako ponaša, odnosno da može da ode poslije godinu dana ugovora. A plaćen je, da vas podsjetimo 222 miliona evra (plus plata i druge beneficije...).

Ipak, ako bi neki klub želio da ga dovede morao bi da izdvoji nevjerovatnih 300 miliona evra (ili do te sume).

Teško je vjerovati da bi za takvu bahatu primadonu, ma kakav god da je majstor fudbala, neko bio spreman da plati toliko. Ali, nije isključeno da bi na ljeto 2019. godine mogla da počne "ofanziva" drugih klubova na Nejmara, jer će tada obeštećenje za njega biti znatno manje.

Ipak, za godinu dana svašta bi moglo da se promeni, a Nejmar očigledno računa i na tako nešto, pa se ponaša tako kako se ponaša.

Odavno se pominje mogućnost njegovog odlaska u madridski Real, što nije nemoguća opcija (jedan od rijetkih klubova koji za Brazilca može da izdvoji veliki novac). A Brazilac je više puta stavio do znanja da bi volio da ode u Madrid.  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC