Porodica Rađen: Prijetili su nam! Tužilac: Laž!

Autor:

Šokantno saopštenje medijima koje baca novo svjetlo na slučaj "Dragičević" stiglo je danas iz advokatske kancelarije "Dragan Stupar, Aleksandar Čorni". Uslijedio je i odgovor banjalučkog tužilaštva.

0
A- A A+
david, david dragičević Foto: Mondo/Dušan Volaš

Poligrafista Ismet Katana iz Sarajeva brutalno je juče prijetio Đorđu Rađenu i njegovoj supruzi Viktoriji Banda-Rađen da će im oduzeti dijete i poslati ih u zatvor ako oboje ne priznaju da su bili u ljubavnoj vezi sa nastradalim Davidom Dragičevićem, navodi se u saopštenju Zajedničke advokatske kancelarije „Dragan Stupar, Aleksandar Čorni“ iz Banjaluke, pravnih zastupnika porodice Rađen iz Banjaluke.

Pravni zastupnici porodice Rađen, u čiju kuću u ulici Velibora Janjetovića Janje je provaljeno u noći 18. mart, a za šta je banjalučka policija osumnjičila tragično stradalog Davida Dragičevića (21), poslala je danas medijima saopštenje.

U ovoj kancelariji danas nam je potvđena autentičnost saopštenja poslanog na nekoliko adresa medija.

“Bračni par Rađen je u našoj kancelariji dao izjavu o svim okolnostima koje se navode u saopštenju. Saopštenje je osim medijima, proslijeđeno i prvim ljudima MUP-a RS koji su na taj način informisani i upoznati sa svim navedenim”, kazao je za Mondo advokat Dragan Stupar.

Advokati tvrde da su Đorđe Rađen i njegova supruga Viktorija Banda-Rađen bili zatrašivani i da im je prijećeno, a sve sa ciljem "montiranja odgovornosti" i da "priznaju nešto sa čim nemaju veze".

Zbog toga su zatražili zaštitu i od vrha MUP-a RS.

Šta kažu u tužilaštvu

Odmah smo zatražili i odgovor iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u vezi sa šokantnim navodima, te su nam iz ove pravosudne insititucije odgovorili da je sve neistinito.

“Obavještavamo vas da je na osnovu dobrovoljnog pristanka bračnog para Rađen izvršeno njihovo poligrafisanje. Svi ostali navodi iz vašeg upita su neistiniti”,odgovorio nam je glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir.

Prema navodima iz spomenutog saopštenja, prijetnje i pritiske prema bračnom paru Rađen upućivao je navodno poligrafista Ismet Katana iz Sarajeva, i prijetio im, kako se navodi, "oduzimanjem djeteta i da će ih poslati u zatvor" ako ne priznaju "ljubavnu vezu sa nastradalim Davidom Dragičevićem"!

“Očigledno se radi o smišljenoj radnji zastrašivanja i psihološkog pritiska”,istaknuto je u saopštenju.

Davali iskaze desetak puta

Svi ukućani porodice Rađen već ranije su, preciziraju iz advokatske kancelarije, saslušavani u svojstvu svjedoka pred ovlaštenim službenim licima MUP-a RS, pred postupajućim tužiocem Daliborom Vrećom i glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimirom Lepirom. Pored toga, Đorđe Rađen i Viktorija Banda-Rađen su preko deset puta bili privođeni radi davanja iskaza u svojstvu svjedoka.

“Imajući sve prednje u vidu, te očigledan pritisak da Đorđe Rađen i njegova supruga Viktorija Banda-Rađen priznaju nešto sa čim nemaju veze, niti imaju saznanja, molimo Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora policije RS, Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a, da svojim autoritetom i ovlaštenjima spriječe manipulaciju i "montiranje odgovornosti" Đorđa Rađena i Viktorije Bande-Rađen u vezi sa slučajem Davida Dragičevića”, navedeno je u saopštenju.

U kući porodice Rađen u spomenutoj ulici prije tačno sedam dana obavljena je rekonstrukcija sporne provalne krađe po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

B.S.

Ostale vijesti