• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić jača od Vinči i publike

Autor mondo.rs

Najbolja srpska teniserka pobedila italijansku veteranku u atmosferi Dejvis kup mečeva i plasirala se u drugo kolo turnira u Rimu.

Aleksandra Krunić je posle poraza u kvalifikacijama od Polone Hercog dobila još jednu šansu da se dokaže pred ljubiteljima tenisa u Rimu i iskoristila ju je na najbolji način.

Ona je za sat i 36 minuta pobedila prekaljenu Italijanku Robertu Vinči rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:0, 6:3.

Krunić je posle izgubljenog prvog seta počela da dominira. Osvojila je osam gemova zaredom i devet od narednih 10, tako da je u odlučujućem setu vodila 2:0 i 3:1.

Tridesetpetogodišnja Vinči, kojoj je ovo oproštajni nastup u Rimu, uspela je da uz zdušnu podršku sa punih tribina uhvati priključak i izjednači na 3:3.

Twitter Embed Code



Aleks se potom dobro koncentrisala, prestala da greši i uzela čak 11 poena u nizu. Time je stigla do tri uzastopne brejk, set i meč lopte. Vinči je spasila dve, ali treću nije.

Krunić, koja je 46. na najnovijoj WTA listi, u drugom kolu će se sastati sa Letonkom Anastasijom Sevastovom (20) ili Kristinom Mladenović (30) iz Francuske, čiji meč je na programu u utorak.

Za sve ovo Srpkinja može da zahvali Petri Kvitovoj, koja je posle osvajanja turnira u Madridu odlučila da zbog iscrpljenosti otkaže nastup u glavnom gradu Italije i time se otvorilo jedno "ekstra" mesto u glavnom žrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC