Delegiran za SP 2018, a završio u zatvoru

Autor:

Fudbalski sudija Fahad Al Mirdasi, kojeg je FIFA izabrala da sudi na Svetskom prvenstvu, tražio mito pred finale kupa u Saudijskoj Arabiji zbog čega je doživotno suspendovan

0
A- A A+
Sudije, Sudija, ilustracija Foto: MONDO/Samir Cacan Ilustracija

Fahad Al Mirdasi, fudbalski arbitar iz Saudijske Arabije, pre mesec i po dana doživeo je najveću čast kada ga je FIFA izabrala kao jednog od 36 glavnih arbitara koji će voditi mečeve Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ipak, 32- godišnji Al Midrasi, u međuvremenu je napravio veliku grešku.

Uoči finala Kupa kralja u Saudijskoj Arabiji između Al Itihada i Al Faisalija tražio je mito, zbog čega ga je matični fudbalski savez doživotno suspendovao!

Kako je naveo Fudbalski savez Saudijske Arabije Al Mirdasi je pre meča kontaktirao čelnike Al Itihada i zatražio im da mu uplate određenu svotu novca kako bi pomogao njihovom timu da osvoje trofej.

Al Itihad je poruku sudije prosledio fudbalskom savezu, a sudija je odmah priveden zbog korupcije, a potom i doživotno suspendovan.

On je priznao da je tražio novac da namesti finalni meč.

FIFA je zatražila dodatne informacije iz Saudijske Arabije povodom suspenzije sudije Fahada Al Midrasija, nakon čega će doneti odluku o njegovom angažmanu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Al Midrasi, koji je FIFA sudija od 2011. godine, sudio je tokom karijere mečeve na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, dok je prošle godine bio glavni arbitar meča za treće mesto na Kupu konfederacija.

Ostale vijesti