Borjan i Le Talek u timu sezone u Ligi Evrope

Autor:

Portala WhoScored.com odabrao najbolji tim Lige Evrope za sezonu 2017/18, a u njemu mesto imaju i dva igrača Crvene zvezde.

0
A- A A+
Milan Borjan Crvena zvezda Foto: MN Press

Golman Milan Borjan i Damijan Le Talek uvršteni su u najboljih 11 prema podacima portala Whoscored.com, koji se bavi statistikama igrača. 

Prosečna ocena za Milana Borjana je vrlo visoka - 7,20. Pet puta mreža Zvezdinog golmana bila je netaknuta u osam utakmica u Ligi Evrope, a prosečno je imao 3,5 odbrana po utakmici od kojih su neke bile ključne za rezultat. 

"To je veliko priznanje za mene i čini me srećnim. Naravno, sve to ne bih ostvario bez velike pomoći saigrača, pre svih kolega iz odbrane. Svako individualno priznanje je priznanje za ceo kolektiv, tako uvek gledamo na stvari", rekao je Borjan za sajt Crvene zvezde. 

I Damijan Le Talek se našao u idealnih 11. Le Talek je prosečno beležio 6,3 ključnih intervencija po utakmici i imao je prosečnu ocenu 7,28

"Odlično smo trenirali čitave sezone i to smo naplatili na terenu. Kada svi daju sve od sebe, iz kolektiva uvek iskoči i neki pojedinac, nekad sam to bio ja, nekada neko drugi. Hvala saigračima i hvala treneru na ovako lepoj sezoni", rekao je Le Talek. 

Za najboljeg igrača Lige Evrope naveden je fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman, sa prosečnom ocenom 7,91. Grizman je briljirao u finalu Lige Evrope protiv Olimpika iz Marseja u kojem je postigao dva gola.

Pored ove trojice u najboljih 11 u Ligi Evrope su: Štefan Lajner (Lajpcig), Sotiris Papajanopulos (Estersund), Domeniko Krišito (Zenit Sankt Peterburg), Ken Sema (Estersund), Remo Frojler (Atalanta), Luis Alberto (Lacio), Dimitri Paje (Marselj) i Nabil Fekir (Lion).

Ostale vijesti