• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon o vrijeđanju sudije Olivera: Neka me kazne!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"To je bila posebna situacija. Žao mi je što sam uvrijedio sudiju, jer na kraju dana i on je čovjek koji radi veoma težak posao", rekao Bufon.

Đanluiđi Bufon danas je objavio da će na kraju sezone napustiti Juventus, a tom prilikom je priznao da bi ga Evropska fudbalska federacija (UEFA) trebala kazniti zbog vrijeđanja sudije Majkla Olivera, jer je, kako je rekao, "prešao liniju".

Bufon je prvo isključenje u nekoj utakmici Lige šampiona doživio upravo u posljednjoj koju je igrao. Riječ je o revanšu četvrtfinala protiv Real Madrida, kada je sudija Oliver u posljednjim sekundama dosudio penal za "kraljevski klub".

"Juve" je nakon debakla u Torinu i poraza 0:3, imao vođstvo 3:0 u Madridu sve do penala, koji je nakon isteka 90. minute realizovao Kristijano Ronaldo za konačnih 1:3 i prolazak Reala.

Bufon je burno reagovao i odmah dobio crveni karton, a nakon utakmice je izrekao niz uvreda na račun sudije.

"Mislim da bi bilo uredu da me UEFA kazni. Ne zbog onoga na terenu, pošto mi je sudija dao crveni karton koji još uvijek ne razumijem, uz to mediji su se fokusirali na moje komentare, umjesto da su se usmjerili na ponašanje službene osobe koja nije bila dosljedna. Što se tiče onoga što sam rekao izvan terena, nekoliko dana kasnije sam kazao da sam prešao liniju i to je jasno", kazao je Bufon.

Dodao je da mu je izuzetno žao zbog toga, jer tokom 23 godine igranja u Ligi šampiona nikada nije bio isključen ili suspendovan, te da osjeća da se uvijek ponašao sportski i na fer način prema svima.

"To je bila posebna situacija. Žao mi je što sam uvrijedio sudiju, jer na kraju dana i on je čovjek koji radi veoma težak posao. Da sam ga vidio dva dana kasnije, zagrlio bih ga i izvinio mu se, ali i rekao mu da bi mogao biti smireniji u tako važnoj utakmici za nas i za mene. Ništa više od toga. Nisam neko ko u sebi nosi zlobu", zaključio je Buffon.

Legendarni italijanski golman, koji je u januaru napunio 40 godina, posljednji put na golu Juventusa stajaće u subotu u duelu posljednjeg kola Serije A protiv Verone. Utakmica će se igrati u Torinu s početkom u 15 časova, a biće to i prilika da "stara dama" s navijačima proslavi sedmu uzastopnu titulu šampiona Italije.

Bufon je 655 puta branio za Juventus, a 220 za Parmu u zvaničnim utakmicama. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. godine bio svjetski šampion, nastupio je 176 puta. Za najboljeg golmana Serije A je proglašen 12 puta, dok je u Evropi to priznanje dobio dva puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC