• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Pobeda za Sija

Autor mondo.rs

Kapiten crno-belih plasman u polufinale plej-ofa posvetio saigraču, za čije zdravlje su svi strepeli dva dana ranije.

 Veličković: Pobeda za Sija Izvor: MN PRESS

Novica Veličković izjavio je na konferenciji za novinare posle pobede nad Megom (79:93) da Partizan u plej-ofu domaće Superlige "gura" po planu i da je spreman za predstojeće polufinale protiv Crvene zvezde.

Ekipa Mege eliminisana je rezultatom 2:0, mada je na gostujućem parketu bilo mnogo teže nego u utorak u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Očekivali smo reakciju Mege posle prve ubedljive pobede, ali osim par minuta u prvoj četvrtini, kada su poveli sa 12 poena razlike, sve ostalo je bilo u redu. Ono što smo zacrtali, to i radimo. Znate šta nas čeka u polufinalu, gde takođe idemo na pobedu".

Revanš protiv Mege propustio je Bandža Si, koji je dva dana ranije žestoko pao i, na sreću, prošao samo sa krvnim podlivom u desnom delu leđa.

"Nije lako kada nemate igrača kao što je Bandža, koji nam je mnogo pomogao od dolaska u klub. Ovu pobedu posvećujemo njemu", istakao je kapiten tima.

Trener Nenad Čanak dodao je da Francuz posle pada nema nikakvih zdravstvenih problema i da će nastup protiv Zvezde, u seriji koja počinje kroz četiri dana, zavisiti od toga kako se Si bude subjektivno osećao.

Što se tiče dvomeča sa Megom...

"Prva utakmica je bila dobra, znali smo da će druga biti teža. Mega je ušla energičnije, ali smo pokazali kvalitet kada smo uspeli da se izvučemo iz neprijatne situacije, posle njihovih 'plus 12'. Već u prvom poluvremenu smo ostvarili kontrolu utakmice i uspeli da je privedemo kraju, bez obzira na probleme bekova sa faulovima".

Čanak je čestitao Andriću i Čakareviću, jer su uspeli da "iskompenzuju" odsustvo Sija na krilnoj poziciji.

"Ostaje nam da se pripremimo za polufinale. Svi znamo kakav protivnik nas čeka, ali daćemo maksimum da odemo dalje".

Mega će do kraja sezone razigravati za plasman od 5. do 8. mesta, bez opterećenja, jer je ABA liga pre dva meseca promenila sistem takmičenja, tako da učešće više ne zavisi od rezultata u domaćem prvenstvu.

"Prvo poluvreme smo odigrali dobro, ali umesto da vodimo velikom razlikom, bilo je nerešeno. Partizan je odigrao dobro, Novica Veličković sjajno i čestitam mu na tome. Zasluženo su slavili i želim im sreću u polufinalu protiv Zvezde", poručio je Dejan Milojević.

Ognjen Jaramaz konstatovao je da je ekipa Mege imala dobar pristup, ali i mnogo izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja, što je i odlučilo.

"Ostaje nam da odigramo to što imamo do kraja lige i nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman. Partizanu sve najbolje u nastavku".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC