• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trošili su milione u Čempionšipu, sad "pojačavaju"

Autor mondo.rs

Gazda Džef Ši galantno sastavlja tim Vulverhemptona i za povratničku epizodu u najjačoj ligi.

Novac ne igra, niti igraju članovi uprava, kao ni vlasnici klubova, ali novcem se plaćaju igrači koji mogu da urade ono što čelnici kluba žele.

U Vulverhemptonu su tu računicu pojednostavili što je moguće više i onako kako su ušli u Premijer ligu sada žele da se za nju i spreme - najbolje moguće, koliko god ih to koštalo.

"Vukovi" su ove sezone posle šest godina izborili povratak u najviši rang i za to nisu žalili novca, što je dokazao i iznenadni dolazak sjajnog Rubena Nevesa iz Portoa za 17,9 miliona evra.

Nakon što je njegov tim osvojio Čempionšip, gazda Vulverhemptona Džef Ši (na slici) ponovo je duboko zavukao ruku u džep i izvadio dovoljno novca za skupa pojačanja.

Iako je tek drugi dan juna, Vulvsi su već dogovorili tri zvučna transfera, kojima će važne igrače zadržati u svojoj svlačionici.

Nekadašnji đak Arsenala Benik Afobe (25) zvanično je doveden u Vulverhempton za 14,2 miliona evra. Doduše, engleski ofanzivac igrao je i u prošloj polusezoni u ekipi Nuna Espirito Santa, ali kao pozajmljen fudbaler Bornmuta, što više neće biti.

Pored Afobea, "vukovi" su prethodnih nedelja dogovorili sa Portoom i ostanak štopera Vilija Bolija (27) za 12 miliona evra. I Boli je prošlu sezonu proveo na pozajmici kod svog bivšeg trenera i u istom timu će dočekati i početak nove sezone.

Na isti način, pozajmicom koja će biti pretvorena u ostanak za stalno, Vulverhempton će 1. jula potpisati i ugovor sa ofanzivnim vezistom Dijogom Žotom (21), koji će biti plaćen Atletiko Madridu 14 miliona evra.

Da Volverhempton ne žali novac da dovede dobre igrače pokazano je i 2016, pri transferu levog krila Heldera Koste iz Benfike (15 miliona), kao i iste godine kada je Ivan Kavaleiro stigao iz Monaka za osam miliona evra.

Interesantno je da Žota "dolazi" iz Atletika, za koji nije odigrao ni minut u takmičarskim utakmicama. "Jorgandžije" su ga 2016. godine kupile iz Pasoš Fereire, ali su ga u prvoj sezoni pozajmili Portou, a u drugoj Vulvsima, među kojima će i ostati posle 27 nastupa i tri gola u takmičarskoj 2017/18.

Politika "pozajmi, pa kupi" dokazano je uspešna u Vulverhemptonu, iako nije jeftina. Rezultat je tu, a Premijer liga ponovo će se od ovog leta igrati na "Moline" stadionu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC