• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinci zbog pretnji Mesiju neće u Izrael

Autor mondo.rs

Vicešampion sveta ostao je bez generalne probe pred odlazak na Mundijal.

Prijateljska utakmica Izrael - Argentina, zakazana za subotu, na stadionu "Tedi Kolek" u Jerusalimu, otkazana je u utorak uveče.

Argentinski mediji objavili su da je takva odluka "gaučosa" proistekla iz provokacija i pretnji kojima su prethodnih dana bili izloženi fudbaleri, u prvom redu Lionel Mesi, kao najveća zvezda te reprezentacije.

Prvobitno je kao grad domaćin utakmice određena Haifa, ali su izraelske vlasti izdejstvovale "selidbu" u Jerusalim, koji se nalazi nadomak Zapadne obale, teritorije oko koje već decenijama traje sukob Izraela i Palestine (ulje na vatru nedavno je dolio predsednik SAD Donald Tramp, koji je priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela).

Palestinci su to shvatili kao provokaciju, pa je predsednik njihovog fudbalskog saveza Đibril Rajub tražio od argentinskog kolege Klaudija Tapije da otkaže gostovanje Izraelu.

Rajub je tražio od navijača da spaljuju Mesijeve dresove i fotografije ako nastupi na toj utakmici, dok su u Buenos Airesu i pred kampom argentinske reprezentacije u Barseloni održani protesti.

"Doneta je ispravna odluka. Zdravlje i sigurnost su najvažniji i zato mislimo da je najbolje da ne putujemo u Izrael", izjavio je za ESPN centarfor Argentine Gonzalo Iguain.


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je na zahtev ministarke sporta Miri Regev razgovarao sa predsednikom Argentine Maurisom Makrijem i pokušao da u poslednjem trenutku spreči otkazivanje utakmice, ali ga je Makri obavestio da ne može na to da utiče i da motivi njihovih reprezentativaca nisu političke, već bezbednosne prirode.

List "Klarin" objavio je da je Makri razmotrio situaciju sa čelnicima nacionalnog saveza i dobio informaciju da "igrači ne žele da igraju u Izraelu zbog pretnji Mesiju".

Palestinci su epilog ove krizne situacije proslavili kao svoju pobedu i "jak udarac izraelskim okupatorima".

Za Argentinu je ovo poslednji u nizu problema, nakon što se u poslednjem trenutku plasirala na Mundijal, pa proletos izgubila od Španije 6:1 i povrh svega ostala bez prvog golmana, povređenog Serhija Romera.

Ako "na brzinu" ne pronađu novog sparing partnera, Mesi i drugovi će na Svetsko prvenstvo otići sa samo jednom utakmicom "u nogama". Prošle nedelje u Buenos Airesu je savladan Haiti, rezultatom 4:0.

Vicešampioni sveta iz Brazila 2014, počeće nastup na Mundijalu 16. juna u Moskvi protiv Islanda. Pet dana kasnije u Nižnjem Novgorodu sastaće se sa Hrvatskom, u derbiju grupe D, dok će 26. juna u Sankt Peterburgu igrati protiv Nigerije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC