Nevrijeme izazvalo haos u FBiH

Autor:

Nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i grmljavinom obaralo je stabla na lokalne puteve u opštinama Lukavac, Srebrenik i Maglaj, dok je u Tešnju poplavljena fiskulturna sala, a u Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do kvara na dalekovodu.

0
A- A A+
nevrijeme, vjetar, banjaluka, lom Foto: Mondo.ba Arhiva, ilustracija


Pripadnici vatrogasnih jedinica intervenisali su u većem broju opština u Federaciji BiH zbog oborenih stabala koje je izazvalo jučerašnje nevrijeme.

U opštini Lukavac vatrogasci su imali dvije intervencije na uklanjanju stabala koje su pala na putu kod Puračića i kod brane hidroakumulacije Modrac, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite. Vatrogasna jedinica u Srebreniku intervenisala je zbog uklanjanja stabla sa puta u Ulici 221 oslobodilačke brigade, a u opštini Maglaj u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo je stablo.

"Vatrogasci su uklonili stablo i privremeno pokrili školsku zgradu", navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Huso Hodžić", koja je poplavljena usljed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do kvara na dalekovodu, a popravka je u toku.

Ostale vijesti