• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ ima zadatak: "Zaradi 40 miliona do kraja juna"

Autor mondo.rs

UEFA je izdala zvanično saopštenje...

Finansijski fer-plej Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u velikoj meri je i skrojen da bi sprečio Pari Sen Žermen i slične "teškaše" da bez bilo kakve kontrole troše neogračene svote novca.

I posle nedavno završene sezone 2017/18, Parižani su pod prismotrom UEFA. Poslednje saopštenje evropske "kuće fudbala" direktno je sadržalo poruku sa šampiona Francuske.

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da Pari Sen Žermen do kraja meseca mora da sakupi milione evra u prihodima ili da se suoči sa kaznom zbog preteranog trošenja novca!

Uefa je navela da je nezavisna istraga kontrolnog tela za finansije te organizacije konstatovala da je francuski šampion preuveličao tržišnu vrednost "nekoliko ugovora o sponzorstvu kluba", uključujuči i ugovore iz Katara, koji su blisko povezani sa vlasnicima PSŽ-a.

U aprilu je utvrđeno da je klub iz Pariza prošlog leta preuveličao sponzorske ugovore u vrednosti od 200 miliona evra. Na taj način prikazao je da je platežno sposoban da realizuje najskuplji transfer u istoriji fudbala - prelazak Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra - kao i da na jednogodišnju pozajmicu, uz pravo obaveznog otkupa ugovora, dovede Kilijana Mpabea iz Monaka za 160 miliona.

Evropska kuća fudbala je saopštila da će klub "ostati pod pažljivim nadzorom i da će biti detaljno pregledan u narednim nedeljama".

Iako nije naglašeno koliko će Parižani morati da prihoduju, izvori francuskih medija u UEFA tvrde da će PSŽ morati da zaradi 40 miliona evra.

UEFA će po podnošenju godišnjeg finansijskog izveštaja PSŽ-a moći da reaguje i donese konačnu odluku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC