Prosinečki: "Orlovima" teško, ali šanse postoje

Autor:

Selektor Bosne i Hercegovine smatra da Hrvatska može mnogo više nego Srbiji na Mundijalu.

0
A- A A+
Prosinečki, Robert Prosinečki, prosinecki Foto: MONDO/P. Vujić

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocijenio je da je pred Srbijom težak zadatak da prođe grupu na Mundijalu, u kojoj su Brazil, Švajcarska i Kostarika.

"Nažalost, imaju puno težu grupu od Hrvatske. Tu je Brazil favorit, ne samo grupe, pa Švajcarci koji su godinama u samom vrhu svjetskog i evropskog fudbala i koji imaju odličnu reprezentaciju. Potom imamo Kostariku koja je uvijek nezgodna. Pred Srbijom je težak posao, ali šanse uvijek postoje", rekao je Prosinečki za portal klix.ba.

Prosinečki je upravo Brazilce označio kao glavnog favorita za osvajanje titule prvaka svijeta na šampionatu u Rusiji.

"Svjetski prvak se traži između tri ili četiri reprezentacije. Prvi favorit mi je Brazil, Nijemci su uvijek tu, zatim slijede Francuzi i Španci. Iako mnogi svrstaju Argentinu među favorite, po mom mišljenju oni to nisu", rekao je Prosinečki.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine mnogo veće šanse u Rusiji daje selekciji Hrvatske.

"U reprezentaciji Hrvatske su igrači koji igraju u najboljim klubovima na svijetu. Sazrili su i u Hrvatskoj se puno očekuje od njih, mislim da će proći grupnu fazu, a poslije toga sve je moguće. Zavisi i od toga koji će završiti u grupnoj fazi, ukoliko Hrvatska bude prva u grupi, onda može jako daleko da dogura", naveo je Prosinečki, koji je sa Hrvatskom na SP u Francuskoj 1998. godine osvojio treće mjesto.

Ostale vijesti