• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Lepa situacija, ali bez euforije!

Evo šta kažu naši reprezentativci posle pobede nad Kostarikom, kojom su započeli učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Pobedom je Srbija započela učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ne tako ubedljivom kao što je moglo da bude, ali POBEDOM.

Kostarika je savladana 1:0 fantastičnim pogotkom Aleksandra Kolarova iz "slobodnjaka".

"Sigurno najdraži gol u karijeri, gol koji smo svi priželjkivali, a ja sam imao sreću da ga dam", izjavio je kapiten "orlova" za RTS posle utakmice u Samari, ali i dodao:

"Emocije treba ostaviti po strani, imamo još dve utakmice i lepu situaciju da prođemo grupu. To nam je cilj".

Imao je Kolarov i poruku za navijače Srbije:

"Da ne prosipam pamet, u fudbalu imamo tri rezultata - pobedu, remi i poraz, ali sa ovakvim ponašanjem mene kao kapitena i svih ostalih na terenu i na klupi, Srbija može samo dobrom da se nada. Funkcionisali smo kao tim i nadam se da su ljudi kod kuće uživali".

Zamenik kapitena, Nemanja Matić, istakao je da nije očekivao laku utakmicu, ali da je rezultat na kraju, ipak, mogao biti i ubedljiviji.

"Ne znam ko je očekivao laku utakmicu. Ovde su najbolje selekcije na svetu i u svakoj utakmici biće borba. Kostarika ima svoj kvalitet, kao i mi. Možda smo zaslužili malo više od 1:0, ali bitno je da smo pobedili".

"Znali smo da će pokušati da provociraju, takvi su Južnoamerikanci, malo prgavi na terenu, ali nismo i mi slabi kao što mnogi pričaju. Nismo naseli i to je najbitnije", konstatovao je Matić.

Aleksandar Mitrović je imao dve prilike za gol, međutim, nije uspeo da se upiše u strelce.

"Osvojili smo bitna tri boda. Mogli smo još neki gol da damo, ja pre svih, ali bitno je da se završilo pobedom", zadovoljan je Mitrović, koji će priliku za popravni imati u petak protiv Švajcarske.

"Ja sam pre svega timski igrač, ne moram da dam gol do kraja ako ćemo pobediti svaku utakmicu. Bitno je da ekipa igra dobro. Sada ćemo se odmoriti i dobro pripremiti, Švajcarska je dobar protivnik", dodao je napadač "orlova".

Vodio je Mitrović veliku borbu sa protivničkim defanzivcima tokom utakmice.

"Sve je to deo sporta, izdržali smo i na kraju pobedili. Dobro smo stajali na terenu, posebno defanzivno... Na kraju bomba Kolarova. Svi smo znali da to može, nije mu prvi put".


Luka Milivojević je istakao važnost pobede u prvoj utakmici na ovako jakom turniru.

"I pre utakmice smo rekli da je najbitnija ova prva, da smo jako blizu prolaza ako je dobijemo. Moramo biti zadovoljni, imali smo šanse, izlazili pred golmana, ali nismo uspeli da damo još koji gol... Posle gola malo smo se povukli, oni su bolje igrali u tom kratkom periodu, ali mi smo apsolutno zasluženo pobedili", smatra Milivojević.

Objasnio je vezista našeg tima i zašto je Srbija delovala bolje na početku drugog poluvremena nego veći deo prvog.

"Prvo poluvreme smo imali veći posed, ali nismo imali toliko opasnih šansi. Tada smo, praktično ispitivali gde možemo da prođemo, oni su u zoni dobro stajali, mi smo kružili i tražili tu rupu u njihovoj odbrani kako bismo proturili loptu. Imali smo tri ili četiri dobre šanse, mogli smo da dođemo do još nekog gola. Svakako, svi smo presrećni".

Kao što smo pomenuli, naredni rival Srbiji biće Švajcarska, u petak, a potom 27. juna sledi duel sa Brazilom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC