• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion je "šupalj", a Meksiko mnogo brz!

Reprezentacija Nemačke poražena je u meču prvog kola grupe F na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Svi oni loši rezultati i slabe partije Nemaca u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo ipak su imale dublje razloge.

Izabranici Joakima Leva, koji u Rusiji brane titulu osvojenu 2014. u Brazilu, zasluženo su izgubili od taktički odlično pripremljenih Meksikanaca, koji su uz malo više prisebnosti i tačniji završni pas mogli da napune mrežu Manuela Nojera.

Nemačka - Meksiko 0:1 (0:1), golom Irvinga Lozana iz kontre u 35. minutu.

Uskoro opširnije...

Selektor svetskog prvaka Joakim Lev je za meč prvog kola grupe F odredio oprobane snage, uključujući mnogo kritikovanog Mesuta Ozila, a jedino iznenađenje - Marvin Platenhart na poziciji levog beka - plod je sticaja okolnosti, pošto se standardni Jonas Hektor razboleo.

Kolumbijski stručnjak Huan Karlos Osorio izveo je najjači sastav.

Prošle godine su ove dve selekcije, ali u bitno drugačijim sastavima, odmerile snage u polufinalu Kupa konfederacija i Nemci su na Olimpijskom stadionu u Sočiju slavili ubedljivu pobedu - 4:1, uz dva gola Gorecke (danas na klupi), po jedan Vernera ("starter") i Junesa (nije u ekipi).

U ovoj grupi nadmeću se još Švedska i Južna Koreja, čiji meč je na rasporedu u ponedeljak.

Sastavi

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Boateng, Humels, Platenhart (od 79' Gomez) - Kros, Kedira (od 60' Rojs) - Miler, Ozil, Draksler - Verner (od 86' Brant).

MEKSIKO: Očoa - Salsedo, Ajala, Moreno, Galjardo - Erera, Gvardado (od 74' Markez) - Lajun, Vela (od 58' Alvarez), Lozano (od 66' Himenez) - Ćićarito.

Sudija: Alireza Faghani (Iran).



UŽIVO

- KRAJ! Velika pobeda Meksika, u grupi iz koje bi Srbija mogla da dobije protivnika u osmini finala!

90' Sudija će nadoknaditi samo tri minuta!

89' Nije uspeo Gomez iz neposredne blizine da šutira, u nastavku je "rezervista" Brant poslao "projektil" sa 20 metara, tik pored stative.

83' Pokušao je Kros sa 18 metara, Očoa siguran. Prethodno su Meksikanci upropastili kontru "3 na 2".

74' Rafa Markez menja Gvardada i, kao što smo najavili, postaje tek treći fudbaler koji je nastupio na pet Mundijala!

69' Ćićarito se ko zna koji put danas dobro ubacio u prazan prostor, međutim, na kraju mu je ostalo samo da padne u duelu sa snažnijim Humelsom. Sudija Faghani nije ni pomislio da svira penal.

65' Bilo je relativno opasno po Meksikance, iako je Kimih traljavo uhvatio volej preko glave. Lobovao je Očou, ali i prečku.

60' Obavljene su prve izmene. Lev je ubacio ofanzivnijeg igrača (Rojsa umesto Kedire), a Osorio defanzivnijeg (Alvareza umesto Vele).

57' Imali su Ćićarito i Vela kontru "2 na 1", ali trčali su suviše blizu jedan drugom i nisu izvukli ništa iz veoma obećavajuće akcije.



- Vrlo interesantan podatak: Nemačka je u Brazilu 2014. tokom sedam odigranih utakmica samo osam minuta imala negativan rezultat, u drugom kolu grupne faze protiv Gane (2:2). Sada je već u prvom meču zapala u deficit i za sada gubi 10 minuta...

- Kraj prvog poluvremena, 0:1! Kako se igralo, najbolje pokazuje broj upućenih udaraca - 8:10, od toga 5:4 u okvir gola.

42' Ponovo na mukama nemački defanzivci, koji ni lasom ne mogu da uhvate Meksikance u kontrama. Ovog puta je Vela sjajno vukao loptu 40 metara, ali je sve propalo posle dodavanja desno Lajunu.

39' PREČKA! Nemci su odmah krenuli u totalnu ofanzivu i malo je nedostajalo da izjednače, kada je Toni Kros lepo izveo slobodan udarac sa 22-23 metra.



35' GOOOOL - 0:1! Irving Lozano! Jednom je moralo da "prođe"... Izgubio je Kedira loptu na oko 30 metara od gola Meksika, ona je brzo prebačena do centra, gde su Gvardado i Ćićarito odigrali dupli pas, a omaleni napadač proigrao Lozana, koji je nadirao po levoj strani. Napadač PSV Ajndhovena ušao je u šesnaesterac, "zalomio" Ozila i poslao neodbranjiv udarac u donji desni ugao.

27' Taktika "sombrerosa" je jasna. Svaka lopta osvojena na svojoj polovini koristi se za munjevit protivnapad. Međutim, svaka od tih akcija do sada, više je obećavala nego što je iznedrila. Poslednja je propala kada je Humels uklizao i blokirao centaršut Vele.

22' Verner i Kros tukli su sa dvadesetak metara, Očoa pokazao visoku koncentraciju.

18' ĆIĆARITO! Stuštili su se Meksikanci u napad, Ernandez je dobio odličnu loptu u prostor, ušao u šesnaesterac i onda propustio priliku da uopšte uputi udarac! Čim je okrenuo leđa golu i probao da nešto uradi na komplikovaniji način, postao je lak plen odbrambenih igrača.

15' Ređaju se uzbuđenja... Moreno je posle prekida sa desne strane tukao glavom, a Nojer napravio paradu i uhvatio loptu. Na drugoj strani Salsedo nogom šalje loptu u korner - nije mnogo nedostajalo da bude autogol!

10' Meksiko je dva puta probao da ugrozi Nojera udarcima iz daljine. Lajun je neprecizno izveo slobodan udarac, dok je Erera naterao golmana da interveniše.

3' Uzvratili su Nemci preko Vernera, koji je iskosa sa desne strane neuspešno gađao suprotni ugao.

1' Nije istekao ni prvi minut, a već je bilo "gusto" u kaznenom prostoru Nemačke! Lozano je (možda iz ofsajda) nadirao iskosa sa leve strane, snažno je šutirao sa samo desetak metara, ali je Boateng pravovremeno uklizao i telom sprečio možda i 0:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC