• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Argentinaca "leti perje" i prave se rezovi

Autor mondo.rs

Debakl od Hrvata na Mundijalu pokrenuo je lavinu kritika na račun selekcije "gaučosa". Selektor priznaje da su očajno "skenirali" rivala, igrači očajni i ljuti, javnost besna...

Argentinci su nokautirani i teško da će preživeti težak udarac na Mundijalu.

Posle debakla od Hrvata u drugom kolu grupe D (0:3) samo puka teorija i sreća ostavlja ih u trci za plasman u osminu finala. Imaju samo jedan bod i još jedan meč i sve će zavisiti od rezultata ostalih selekcija u grupi.

Argentinska reprezentacija delovala je kao razbijena vojska.

Nije u reprezentaciji štimalo kako treba, uprkos tome u što u svojim redovima imaju najveću zvezdu današnjice Lionela Mesija.

Argentinski novinari koji prate selekciju u Rusiji izveštavaju da su igrači složni u oceni da selektor Horhe Sampaoli mora da ode i da su o tome već pričali sa ljudima iz Fudbalskog saveza Argentine nakon što su posle poraza održali zajednički sastanak.

Da nije sve u najboljem redu nagovestio je Maskerano posle poraza od Hrvata.

"Spremni smo da popijemo vaš otrov", izjavio je Maskerano argentinskim novinarima u Nižnjem Novgorodu posle očajne igre.

"Svesni smo da smo u veoma teškoj situaciji. Nije još sve izgubljeno, imamo šanse. Ali mi nemamo nikakav drugi problem, naš jedini problem je Argentina", dodao je fudbaler kineskog Hebeija.

Sampaoli je izjavio da nije sve išlo po planu.

"Sve što se dogodilo na meču protiv Hrvatske i loša igra ekipe je do menadžemnta. Plan koji smo zacrtali nije uspeo. Veoma me boli ovaj poraz, ali nisam dobro pričitao igru rivala", rekao je selektor Argentine.

Serhio Aguero bio je ljut i oštar.

"Sampaoli može da priča šta hoće", izjavio je napadač Mančester sitija koji je bio zamenjen u 54. minutu i to pošto nije pipnuo loptu u drugom poluvremenu.

Šta se to dešava unutar tima?

Bivši reprezentativac Argentine Pablo Zabaleta kaže da ne pamti kada je gledao lošiju reprezentaciju.

"Njima kao da je nedostajala duša. Bilo je baš čudno. Selektor mora da sedne sa igračima i otvoreno popriča šta se događa. Nikada ranije nisam gledao ovakvu utakmicu Argentine, nikada!", rekao je Zabaleta.

On je siguran da će nacionalni tim biti na udaru javnosti.

"Argentinski narod očekuje mnogo od ovog tima i neće prihvatiti ovo. Biće jako ljuti na igrače, jer su želeli da na ovom Mundijalu naprave nešto".

Zabaleta, ali i ostali, složni su da je ovo poslednja prilika za većinu igrača da naprave dobar rezultat na svetskoj sceni. Pre svih Leo Mesi.

"Žao mi je Mesija, jer mislim da mu je ovo bila poslednja prilika da nešto osvoji sa reprezentacijom. Nezadovoljan je, a naredni Mundijal je daleko i ne bih bio iznenađen ako se penzioniše posle Rusije".

Zabaleta, ali i stručnjaci smatraju da je većina iskusnih fudbalera razočarana i strahuju da Mesi neće biti jedini koji će završiti reprezentativnu karijeru. Kao igrače koji možda poslednji put nastupaju za Argentinu pominju Aguera, Anhela di Mariju, Lukasa Bilju...

Ali nije još gotovo. Argentina ima i dalje šansu, ili bolje reći nadu.

U poslednjem kolu sastaje se sa Nigerijom, ali moraće da osluškuje vesti sa utakmica Islanda protiv afričke selekcije i bezbrižne Hrvatske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC