• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pakao" Jerevana više prijao Sarajlijama

Autor mondo.ba

Fudbaleri "bordo" tima zadovoljni pobjedom nakon što su u nehumanim uslovima, na temperaturi preko 40 stepeni Celzijusa, slavili protiv Banantsa.

 Dušan Hodžić i Emir Halilović izjave Banants Sarajevo 1:2 Liga Evrope 2018 Izvor: Samir Cacan/MONDO
...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Nije bilo lako fudbalerima Sarajeva na gostovanju u prestonici Jermenije, ali su na kraju posljednji sudijski zvižduk u duelu sa Banantsom dočekali u dobrom raspoloženju.

Četa Husrefa Musemića slavila je 2:1, golovima Mersudina i Emira Halilovića, dok je jedini gol za domaćina postigao njihov kapiten Vahan Ajvazjan.

Meč u Jerevanu odigran je u veoma teškim uslovima, s obzirom da je temperaturu preko 40 stepeni Celzijusa. Ipak, u takvim uslovima Sarajlije su se bolje snašle, pa će revanš meč dočekati sa prednošću od jednog gola.

"Bila je ovo izuzetno teška utakmica, po teškom vremenu, možda i najteža u mom životu. Iako nismo ispunili sve što smo dogovorili u svlačionici, dali smo dva gola na vrijeme i ostvarili dobar rezultat", rekao je defanzivac Dušan Hodžić, asistent kod prvog pogotka.

Emir Halilović postigao je lijep pogodak, kojim je "bordo" tim povećao prednost, ali nije uspio da sačuva mrežu do kraja prvog poluvremena.

"Rezultat 2:1 je pozitivan. Do 2:0 htjeli smo da igramo, a nakon što smo primili gol, mislim da smo podlegli pritisku. Ipak, uspjeli smo na kraju pobijediti", istakao je iskusni vezista Sarajeva.

Revanš meč na "Koševu" na programu je 19. jula od 20.15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC