• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maja i Jelena osvojile prvo zlato za BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Odbojkašice na pijesku Bosne i Hercegovine Maja Živković i Jelena Šakotić osvojile su zlatnu medalju na BVA turniru u Štipu/Makedonija, u kategoriji U-22, koji je odigran od 13. do 15. jula.

  To je prva zlatna medalja koja je osvojena na BVA takmičenjima odbojke na pijesku, prenijela je agencija "Fena".

Odbojkaška prvenstva BiH, opremanje terena odbojke na pijesku uz podršku FIVB i CEV, potvrda su ispravne orijentacije Saveza.

U grupnoj fazi takmičenja Živković/Šakotić su zauzele prvo mjesto ispred parova iz Bugarske i Rumunije. U prvom kolu, grupe D, pobijedile su bugarski par Todeva/Veselinova sa 2:0, po setovima 21:11 i 21:19, a zatim u drugom kolu, rumunski par Korcos Lustiana/Petrosanu sa 2:0, po setovima 21:9 i 21:10.

U utakmici četvrtfinala Živković/Šakotić pobijedile su makedonski par Janevik/Stojanova sa 2:0, po setovima 21:13 i 21:8.

Trećeg dana BVA turnira u Makedoniji, odigrane su utakmice polufinala i finala u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ženski par iz OS BiH u polufinalnoj utakmici, pobijedio je moldavski par Nikolaeva/Cirpac sa 2:0, po setovima 21:19 i 21:14.

Jedini set koje su izgubile Živković/Šakotić tokom BVA turnira bio je u finalnoj utakmici. U finalnoj utakmici pobijedile su rumunski par Vaida/Alupei sa 2:1, po setovima 21:18, 9:21 i 15:8.

Muški par iz OS BiH Srđan Bencun i Dejan Popović, zauzeo je treće mjesto u grupi i nije se uspio plasirati u četvrtfinale takmičenja. U prvom kolu, grupe A, albanski par Arapi/Kepa je pobijedio Bencuna i Popovića sa 2:0, po setovima 21:13 i 21:6, a zatim u drugom kolu su savladani od moldavskog para Voleanin/Majer sa 2:0, po setovima 21:18 i 21:15. Bencun i Popović su se oprostili sa turnira, pobjedom u trećem kolu nad makedonskim parom Sanev/Aleksov rezultatom 2:0, po setovima 21:12 i 21:9, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC