• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo podigao dres: Moji vršnjaci odlaze u Aziju

Autor mondo.rs

"Izuzetno sam zahvalan Juventusu. Igrači mojih godina misle da je u 33. godini gotovo, ali ja sam drugačiji", priznao je "CR7" na kraju svog prvog dana u novom klubu.

Juventusova konferencija na kojoj je Kristijano Ronaldo (33) predstavljen u novog igrača "Stare dame" direktno je prenošena širom sveta. Primera radi, samo u Južnoj Americi gledaoci su u 23 države u "lajv" prenosu videli kako aktuelni vlasnik Zlatne lopte podiže svoj novi dres:

Crno-belu "sedmicu".

U polučasovnom razgovoru sa novinarima, Kristijano je naglasio nekoliko puta da dolazak u Juventus vidi kao veliki izazov. U Torinu želi da ostvari velike rezultate i da piše istoriju.

"Ovde sam jer je ovo novi izazov. Juventus je veliki klub i obično igrači mojih godina odlaze u Katar i Kinu, uz poštovanje tim zemljama. Dolazak u ovako veliki klub u ovom trenutku karijere me čini srećnim i zato sam zahvalan Juventusu zbog ove prilike".

Jedno od interesantnijih pitanja odnosilo se na finale Lige šampiona u Kijevu, posle kojeg je rekao da nije siguran da će ostati u Realu. Da li je već tada znao da će se seliti u Italiju?

"Nisam tada odlučio da ću preći u Juventus. Nisam razmišljao o tome, ali hvala predsedniku i menadžmentu kluba što su mislili na mene. Osećam se odlično fizički, mentalno, emotivno i veoma sam ponosan što sam došao ovde. Ponosan sam i zbog načina na koji sam došao ovde. Drugačiji sam od igrača koji misle da im je karijera gotova u mojim godinama. Zaista želim da pokažem da nisam kao ostali, već da sam drugačiji. Ovo je veoma emotivan trenutak i za mene i za klub. Nemam 23 godine, već 33", dodao je on.

Kada mu istekne ugovor imaće 37 godina, pa ga je jedan portugalski novinar pitao da li će tada preći u Sporting, gde je i počeo karijeru.

"Sporting je uvek u mom srcu i uvek će biti. Naravno da sada hoću da imam uspehe sa Juventusom. Nisam ovde na odmoru, već želim da pišem istoriju Juventusa i nadam se da ću iznenaditi sve još jednom. Za to se spremam i zato verujem da će sve biti u redu".

Na pitanje da li je mu je samo Juventus ponudio saradnju ovog leta, Ronaldo se nasmejao.

"Da, bila je to jedina ponuda", odgovorio je Portugalac još širim osmehom.

Italijanski fudbal razlikuje se od španskog. Često se potencira da je u Seriji A taktika na prvom mestu, kao i da je igra često i grublja nego u Španiji. Ronaldo je za to spreman.

"Znam da je teško i da ima mnogo taktike u italijanskom prvenstvu, ali volim nova iskustva. Kroz karijeru sam uvek imao teške izazove. Ne volim da sedim i posmatram svoje uspehe. Hoću da radim i da ostvarujem nove. Verujem u svoju igru i siguran sam da će sve biti dobro. Treniraću dobro i daću sve od sebe. Zato sam siguran da će sve biti dobro", jasan je Kristijano.



Zašto je odabrao baš Juventus?

"Nije lako odgovoriti na to pitanje", zastao je Ronaldo.

"Moć Juventusa je odgovor. To je jedan od najboljih klubova na svetu. Dobro sam promislio i odlučio. Prijatelji i kolege rekli su mi da je to klub u kojem mogu da igram. Zato sam mogao da donesem laku odluku, jer je ovo najveći klub u Italiji i izuzetno je interesantan, ima odličan menadžment, odličnog trenera...".

Tokom dana, Kristijano je prošao lekarske preglede, upoznao se sa saigračima i članovima stručnog štaba. Svi znaju da navijači od njih traže nešto više od domaće titule. I nije potrebno naglašavati šta je to.

"Znam da je trofej Lige šampiona pehar koji svi klubovi žele. Borićemo se, ne samo za Ligu šampiona, već i za titulu Serije A, kao i za sve trofeje. Konkurencija će biti velika, ali moramo biti fokusirani, jer nije lako osvojiti Ligu šampiona. Nadam se da ću moći da pomognem u tome. Nadam se da ću biti srećna zvezda ovog kluba i neka se stvari događaju prirodno", poruka je Kristijana Ronalda, na kraju dana u kojem se u Italiji i širom Evrope najviše pričalo o njegovom dolasku u Seriju A.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC