• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Entoni izabrao Hjuston, šta će mu doneti?

Autor mondo.rs

Nekada najbolji strelac NBA lige udružiće snage sa Džejmsom Hardenom i Krisom Polom.

Karmelo Entoni (34 godine, 203 cm), koji je prošle nedelje "trejdovan" iz Oklahome u Atlantu, potpisaće jednogodišnji ugovor sa Hjuston Roketsima, čim budu završene sve formalnosti oko otkaza koji će mu uručiti Hoksi.

Tamo će pokušati da pomogne Džejmsu Hardenu i Krisu Polu da urade ono što nisu uspeli u maju ove godine - da svrgnu Golden Stejt Voriorse sa NBA trona.

Kako piše "Njujork Tajms", Entoni će u Hjustonu biti plaćen svega 2,4 miliona dolara, ali će ukupno ove sezone inkasirati bezmalo koliko i Harden - 30,3 miliona dolara.

"Kvaka" je u tome što će preostalih 27,9 miliona platiti Atlanta Hoksi, koji su preuzeli popularnog Mela na samo nekoliko dana i ekspresno će ga otpustiti.

Atlanta se nalazi usred temeljnog renoviranja ekipe, forsiraće mlade igrače i juriti visok pik na draftu, a trampu sa Oklahomom iskoristila je da bi se otarasila nemačkog plejmejkera Denisa Šrudera.

Karmelo Entoni je 12-struki učesnik Ol star meča i najbolji strelac lige 2013. godine, ali kao član Tandera je potvrdio da mu se karijera nalazi na nizlaznoj putanji, što se moglo uočiti još dok je nastupao za Njujork Nikse.

Istina, nije mu išlo na ruku što je igrao pored dominantnih napadača kakvi su Rasel Vestbruk i Pol Džordž, pa stoga zaslužuje priliku da u relaksiranijem sistemu Majka D'Antonija - koji ga je nepunih godinu dana trenirao u Njujorku - pokaže da li i dalje može da bude produktivan.

Kao član Tandera je prvi put u NBA karijeri postizao manje od 20 poena po utakmici (16,2) i to uz daleko najlošiji procenat šuta iz igre otkako su ga Denver Nagetsi draftovali pre 15 godina - 40,4 odsto.

"Rakete" su iz tima koji je proletos imao najbolji skor u regularnom delu sezone pustile dvojicu odličnih defanzivaca na krilnim pozicijama, Trevora Arizu i Lika Emba Amutea. U tom segmentu je sasvim izvesno da Entoni neće moći da popuni nastalu prazninu, jer jednostavno ne poseduje tu energiju i atletske kvalitete...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC