• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tzv. Kosovo dobilo vize za BiH

Autor mondo.ba

Mladi košarkaši tzv. Kosova u petak uveče su, nakon višednevne drame, dobili vize za dolazak u Sarajevo gdje je počelo kadetsko Evropsko prvenstvo divizije B.

 Kosovo dobilo vize za BiH Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine potvrdili su da su Ambasadi BiH u Skoplju izdate i otpečaćene vize selekciji tzv. Kosova, kojima mogu doći na turnir u Sarajevo.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potvrdio je ranije da će do kraja jučerašnjeg dana biti izdate vize jer je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević promijenio stav.

''Mi smo tek sinoć dobili stav potpredsjednika KS BiH, odnosno predsjednika KS RS-a da on stoji iza ovog takmičenja i da smatra da treba izdati vize selekciji Kosova. Zbog toga smo izgubili nekoliko dana, mogao je to reći i ranije, kada je eksplicitno rekao da je protiv toga. S obzirom na to da su se okolnosti promijenile, stvoreni su neki drugi uslovi i vize će do kraja dana biti izdate'', izjavio je Crnadak, a prenio "N1".

Nešto ranije, Evropska košarkaška federacija (FIBA Europe) dala je rok do 20.30 časova Bosni i Hercegovini da se izdaju potrebne vize mladim košarkašima tzv. Kosova kako bi mogli nastupiti na Evropskom prvenstvu B divizije igrača do 16 godina koje je počelo u Sarajevu, te zaprijetili sankcijama bh. kući košarke.

Košarkaši tzv. Kosova i dalje bez viza za BiH

Boris Spasojević, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, za "N1" je rekao da nije u nadležnosti KS BIH da li će košarkaši s Kosova dobiti vize i što se njega tiče oni već danas ili sutra mogu dobiti vize.

''Sada se traži da se prebaci loptica na nekog drugog. Što se mene tiče i mojih saradnika, vize može dati sutra ili danas. Mogao je dati prije tri dana. Mi smo ljudi sportisti. Ne interesuje nas politika niti diplomatija'', naglasio je Spasojević i dodao da je odluka Igora Crnatka, ministra inostranih poslova, da kosovski košarkaši ne dobiju vizu za boravak u BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC