Kari "doživotno" u Voriorsima

Autor:

Dvostruki osvajač MVP trofeja izjavio je da do kraja karijere želi da nastupa za ekipu Golden Stejta.

Dirk Novicki, Kobi Brajant, Džon Stokton, Tim Dankan, Redži Miler... Zajedničko za sve ove igrače je što su čitave NBA karijere proveli u jednom timu, a isto to bi jednog dana voleo da za sebe kaže i Stef Kari.

Njega su na draftu 2009. godine Golden Stejt Voriorsi izabrali sedmim pikom, a za devet sezona u "Zalivu" osvojio je tri šampionska prstena, dva puta bio MVP regularnog dela sezone, dva puta član idealne petorke lige, po jednom najbolji strelac i najbolji kradljivac lopti, pet puta učesnik Ol star meča...

"Sigurno bih želeo da ovde završim karijeru, iz očiglednih razloga", rekao je Kari, koji posle nekoliko sezona igranja ispod svoje tržišne vrednosti, ulazi u drugu sezonu petogodišnjeg ugovora, vrednog 201 milion dolara.

Tridesetogodišnji bek rodio se u Ohaju, pošto je njegov otac Del tada igrao za Klivlend Kavalirse, detinjstvo je proveo u Šarlotu, ali ističe da su Ouklend, San Fransisko i okolina postali mesto koje sada oseća kao svoj dom.

"Skrasio sam se ovde, volim ovaj kraj. U Šarlot odlazim samo u posebnim prilikama, kao što je bilo venčanje moje sestre, ili taj jedan put godišnje, kada igramo protiv Hornetsa".

Voriorsi su ovog leta uspeli da zadrže Kevina Durenta, a kao slobodnog agenta su angažovali povređenog Ol star centra Demarkusa Kazinsa, sa kojim bi na proleće opet trebalo da budu izraziti favoriti za osvajanje titule.

Tagovi:

Ostale vijesti