• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U napad na Ruse, od prve lopte!

Autor mondo.rs

Nikola Grbić i Marko Podraščanin veruju da Srbija hrabrom igrom i dobrom psihologijom može da parira jakom protivniku.

Reprezentacije Srbije i Rusije u utorak će se sa početkom u 20.30 časova boriti za drugo mesto na tabeli C grupe Svetskog prvenstva za odbojkaše.

Za obe ekipe će to biti oproštaj od Barija, pred selidbu u Varnu (C2) ili Milano (C3), gde će igrati utakmice druge grupne faze, u zavisnosti od konačne pozicije.

Selektor Nikola Grbić rekao je u najavi ovog meča da je selekcija SAD u subotu pokazala njegovim izabranicima kako treba igrati protiv Rusa, aktuelnih prvaka Evrope i pobednika ovogodišnje Lige nacija.

"Mislim da je ono što su Amerikanci uradili, jedini pravi recept za igru protiv ovakve Rusije. To znači da se napadaju iz svih oružja, agresivno i da te bude baš briga da li će oni da odigraju fenomenalno, jer mogu, imaju takve igrače da mogu da odigraju fantastično određene situacije", izjavio je Grbić.

"Ako se prepustiš tome i ako se demorališeš, onda te zgaze. A, ako im pokažeš zube i da ih se ne bojiš, kao što su ih Amerikanci non-stop napadali, počevši od servisa, apsolutno imamo šanse da se ravnopravno nosimo sa njima".

Nekadašnji as ističe da je naročito važno ne dozvoliti rivalu da u ranoj fazi seta stekne opipljiviju prednost.

"Recept je da igramo poen po poen i da uđemo u neizvesnu završnicu setova. Onda oni mogu da naprave pokoju grešku, pa da na kraju dođemo u situaciju da ih pobedimo. Ako se odvoje četiri-pet poena, posle postaje jako teško".

Marko Podraščanin, kao i ostali igrači, dobro je raspoložen posle pobede nad Australijom (3:1) u nedelju, kada misli da su "orlovi" pružili najbolju partiju u dosadašnje četiri utakmice šampionata sveta.

"Trudimo se da konstantno dižemo nivo igre. Protiv Australije je bilo najbolje do sada, ali možemo mi to još mnogo bolje", kaže iskusni bloker.

"Doveli smo stvari na svoje mesto, pre svega zahvaljujući dobrom servisu, koji nas krasi ceo turnir. Nadam se da će nam pomoći i u utorak, jer igramo protiv vrlo ozbiljne ekipe, možda i najbolje na svetu. Iskoristićemo dobro dan odmora, pa ćemo se potruditi da ih napadnemo od prve lopte".

Druga faza SP (tri utakmice) igra se od petka do nedelje. Iz novoformirane četiri grupe, u koje se prenosi kompletan učinak iz prve faze, među šest najboljih na svetu ući će pobednici grupa i dve drugoplasirane selekcije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC