• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podignuta optužnica protiv Lovrena!

Autori mondo.ba Autori Fena

Zbog sumnje na davanje lažnog iskaza na osječkom suđenju protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i još trojice optuženih, državno tužilaštvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv asa Liverpula Dejana Lovrena.

Ne navodeći Lovrenov identitet, tužilaštvo u saopštenju za javnost navodi da se optuženog tereti da je 1. septembra 2017. na osječkom Županijskom sudu tokom rasprave u predmetu protiv Zdravka i Zorana Mamića, bivšeg Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernera zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja, sudija upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza krivično djelo, javila je Hina.

Optužen je da je, uprkos upozorenju, svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. januara 2007, a kojim se reguliše podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 odsto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. januara 2007. iako je znao da to ne odgovara istini jer navedeni aneks ugovora tada nije potpisao.

Kada su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. februara 2010, 29. marta 2010. i 7. septembra 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 odsto odštete od transfera i koji sadržava potpis s njegovim imenom, optuženi je tada svjesno neistinito rekao kako je on te dopise svojeručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele odštete od transfera, optuženi je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je lično za tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun takođe lično proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv kapitena reprezentacije Hrvatske i igrača Real Madrida Luke Modrića, ali je, na zahtjev Modrićeve odbrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC