• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern "napisao" naslov: Šalke 0/4

Autor mondo.ba

Bavarci imaju sve pobjede, a "rudari" sve poraze poslije međusobnog duela i četiri odigrana kola u Bundesligi. Hames Rodriges junak Bajerna.

Očekivalo se da okršaj njemačkog vicešampiona, ekipa Šalkea i šampiona, Bajerna povrati epitet jednog od najvećih njemačkih derbija, ali umjesto toga nastavljena je dominacija minhenskog kluba.

Bajern je rezultatom 2:0 savladao „rudare“ u Genzekirhenu i vjerovatno sazvao sjednicu uprave Šalkea  na kojoj će biti razmatran status trenera Domenika Tedeska, poslije četiri poraza u isto toliko utakmica ove sezone u Bundesligi, što je klupski rekord.

U septembru prošle godine Šalke je pretrpio težak poraz od Bajerna u Gelzenkirhenu, potom na proljeće upisao i poraz 2:1 u Minhenu, ali su „rudari“ osvajanjem drugog mjesta na kraju prošle sezone i plasmanom u Ligu šampiona zagolicali maštu svojih navijača da bi ponovo mogli biti konkurentni Bavarcima.

Te snove raspršio je početak nove sezone u kojima je Šalke je upisao tri poraza u prvenstvu i remi u Ligi šampiona, a potvrda da nešto ne funkcioniše među „rudarima“ bio je i subotnji derbi protiv Bajerna.

Nešto više od osam minuta trebalo je fudbalerima Šalkea a prime pogodak, odnosno Hamesu Rodrigesu da postigne svoj drugi pogodak u prvenstvu.

Kolumbijac je to uradio na pomalo atipičan način za njega, odnosno odlično je skočio poslije kornera i glavom matirao Farmana.

Četvrti put ove sezone Šalke je primio gol poslije prekida, podatak je o kojem treba da razmišljaju u stručnom štabu „kraljevsko plavih“.

Navijači pamte Raula

Posljednji put Šalke je pobijedio Bajern 2. marta 2011. godine u Kupu italije. Pogodak za pobjedu Šalkea na Alijanc areni postigao je Raul Gonzales.

O lošoj formi Šalkea, koji je ove sezone osvojio samo bod u Ligi šampiona protiv Porta i pobijedio niželigaša Švajnfurt u Kupu Njemačke, govorio i samo jedan šut u okvir gola tokom prvih 45 minuta meča protiv Bajerna.

Na drugoj strani Bajern je napadao, a sjajna rekacija Farmana u situaciji na „jedan na jedan“ sa Rodrigesom i prečka koju je pogodio Alaba, spriječili su da vođstvo Bajerna bude i ubjedljivije.

Šta tek reći za priliku Hamesa Rodrigesa na početku drugog poluvremena?!

Poslije odlične akcije Bajerna u protivničkom šesnaestercu lopta je stigla do Kolumbijca, a on je sa pet metara promašio prazan gol i kandidovao se najmanje za promašaj kola.

Za ovo se iskupio u 64. minutu kasnije izborivši jedanaesterac, u pogodak za konačnih 2:0 pretvorio Robert Levandovski.

Izmjene koje je obavio Šalke do kraja meča nisu urodile plodom. Naprotiv, jedna od njih, ona kada je Harit zamijenio Di Santa koji se izlazeći posvađao sa svojim trenerom, pokazala je da Domeniko Tedesko osim loše igre i rezultata ima dodatnih problema u svlačionici.

Poslije odlaska Gorecke, Kerera, Majera, pa i Hovedesa na novu pozajmicu Šalke je doveo nekolicinu igrača, ali je njegova igra daleko od one koja ga je krasila prethodne sezone.

Na drugoj strani Bajern je nastavio dominaciju i zadržao stoprocentan učinak u svim takmičenjima ove sezone.

Ekipa Nike Kovača je pobijedili u sva četiri prvenstvena mela i zasjela na čelo Bundeslige, a osim toga upisala  je trijumfe i u Superkupu Njemačke, Kupu Njemačke i Ligi šampiona.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)

/Žoelington 44 - Pulišić 84/

Herta - Borusija Menhengladbah 4:2 (2:1)

/Ibišević 31, 63, Lazaro 34, Duda 73 - Azar 29 pen, Plia 67/

Augzburg - Verder 2:3 (1:2)

/Đa-Čeol 45+3, Maks 47 - Kruze 35, Egeštajn 37, Klasen 75/

Volfsburg - Frajburg 1:3 (0:2)

/Mehmedi 61 - Salaj 7, Petersen 21, Franc 51/

Nirnberg - Hanover 2:0 (0:0)

/Anton 76 autogol, Knol 77/

Šalke - Bajern Minhen 0:2 (0:1)

/Rodriges 9, Levandovski 64 penal/

U nedjelju:

Bajer Leverkuzen - Majnc (15.30)

Ajntraht - RB Lajpcig (18.00)

Igrano u petak:

Štutgart - Fortuna 0:0

TABELA: Bajern Minhen 12, Herta 10, Borusija Dortmund 8, Verder 8, Majnc (-1) 7, Volfsburg 7, Borusija Menhengladbah 7, Nirnberg 5, Fortuna 5, Hofenhajm 4, Augzburg 4, Frajburg 4, RB Lajpcig (-1) 4, Ajntraht (-1) 3, Hanover 2, Štutgart 2, Bajer Leverkuzen (-1) 0, Šalke 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC