• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom

Crvena zvezda bez većih problema izašla na kraj s povratnikom u elitni rang ABA Lige i ostvarila osmu pobedu ove sezone, sedmu dvocifrenom razlikom.

 Tomićeva Zvezda ostaje perfektna - rutina s Krkom Izvor: MN PRESS

Očekivana i rutinska pobeda Crvene zvezde mts!

Košarkaši trenera Milana Tomića upisali su i osmi trijumf u zvaničnim utakmicama od početka sezone, treći u ABA Ligi, pobedom nad povratnikom u elitni rang regionalnog takmičenja - ekipom Krke - koja nije mnogo pokazala u hali "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su više puta tokom meča imali i razliku od 18 do 20 poena prednosti, Slovenci su u jednom trenutku prišli i na jednocifren zaostatak, ne i učinili meč neizvesnim.

Tokom naredne nedelje Zvezda igra kod kuće sa Andorom u Evrokupu, pa s Igokeom u okviru ABA Lige, dok Krka ponovo ima težak zadatak pošto se u regionalnom šampionatu sada sastaje sa Partizanom, ali u Novom Mestu.

CRVENA ZVEZDA - KRKA 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)


Zvezda je "furiozno" počela utakmicu i zanimljivo u prvih osam minuta nije promašila nijedan šut iz igre - i svega jedan sa slobodnih bacanja - pa se dvocifrena razlika na semaforu javila u veoma ranoj fazi meča.

Raspoloženi su bili Bili Beron i Džo Reglend, dobar doprinos sa klupe dali su i Perperoglu i Odžo, pa je Zvezda otišla na velikih +18 posle petnaestak minuta košarke.

Pokušali su gosti da "presingom" poremete ritam Zvezde, početkom treće deonice se razigrao i najefikasniji igrač utakmice Paolo Marineli (15 poena, 7 asistencija) i spustio prednost domaćina na jednocifrenu, ali nije bilo neizvesnosti pošto se trojkom Lazića, pa "izmišljenim" poenima Perperoglua i lepim zakucavanjem Fajea - domaćim ponovo odlepio na fino odstojanje.

Krajem treće deonice i početkom poslednje, veliki doprinos dao je i Dušan Ristić koji je iskoristio minute zbog "nakupljenih" faulova Maika Cirbesa.

/ŠTA JE MILAN TOMIĆ REKAO O PARTIJI RISTIĆA POSLE MEČA?/


Nekadašnji student Arizone je za krato vreme na parketu zabeležio 10 poena (bez promašaja iz igre) uz 6 skokova i lepu asistenciju za Bilija Berona, najefikasnijeg u redovima Zvezde (13 poena, 4 asistencije), čijim "polaganjem" je i završena utakmica.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport/Screenshot


Zvezda se na ovom meču jedino mučila u šutu za tri poena (4/17), dok je onaj za dva bio izuzetan (23/38), a može se reći da je ekipa Milana Tomića na pravi način koristila i veliki broj grešaka igrača Krke koji su izgubili loptu 15 puta, za osmu pobedu u isto toliko takmičarskih mečeva ove sezone.

Čak sedmu dvocifrenom razlikom!

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Zvezda - Krka
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


IZ MINUTA U MINUT:

40' [80:66] -
Beron postaje najefikasniji igrač Zvezde, i to na odličan pas Ristića. To je i poslednji poen na meču. Pobeda Crvene zvezde.

38' [78:64] -
Krka smanjuje zaostatak preko Lapornika i Lalića, ali Simanić pogađa trojku za Zvezdu i popravlja ovaj statistički podatak kod crveno-belih.

35' [75:56] -
Čović beleži lep prodor, pa asistira za Davidovca, novi tajm-aut Krke.

34' [73:54] -
Pomenutu razliku donosi Ristić, ali Škedelj pogađa sedmu trojku Krke, pa nekadašnji student Arizone dolazi do svog desetog poena za sedam minuta na parketu.

32' [69:51] -
Odličan početak poslednje deonice za Zvezdu i poeni za Ristića i Davidovca, ali ne ide Zvezda na plus 20 posle nekoliko promašenih otvorenih šuteva.

30' [66:51] -
Lepo se snalazi Ristić za prve poene na meču, pa još jednom na sličan način za kraj treće četvrtine koja, na kraju, ipak, nije pripala Krki.

28' [62:51] -
Tajm-aut je dao rezultata, Đapa, pa Lapornik, međutim Reglend beleži nove poene sa linije za slobodna bacanja. Lapornik u seriji, sad i trojka!

27' [60:44] -
Beron prvi dvocifren kod Zvezde. Finta, pa trojka. Tajm-aut Petrov.

26' [57:44]
- Kao i svaki put ove sezone kada Zvezda stane - pojavi se Perperoglu koji "izmisli" poene. Nakon toga je Reglend kao Fleš prošao kroz odbranu Krke, pa nabacio Fajeu za lako zakucavanje.


25' [53:44] -
Lapornik ide do kraja i pogađa uz faul, ali ne pogađa "penal". Posle mnogo vremena spuštena je razlika na jednocifrenu...

25' [53:42] -
Lazić za tri, tek druga Zvezde, pa odgovara Fifolt. Kapiten Zvezde dobija tehničku grešku... Pukl je video "floping" Branka Lazića.

23' [50:38] -
Marineli beleži nove poene, ali Faje odgovara. Beron posle duže vremena beleži dobar prodor kroz "livadu" koju mu je napravio Cirbes. Krka i dalje konfuzna u fazi napada, već 12. izgubljena lopta za goste.

21' [46:36] -
Marineli do svog devetog poena s "penala", pa i do 11. iz igre - čime je postao najefikasniji igrač na meču.

20' [46:32] -
Odlično poluvreme Zvezde - naročito u ofanzivi - međutim i reket je veoma dobro zatvoren, pa je Krka naterana da šutira spolja. Jedini segment s kojim Milan Tomić neće biti zadovoljan je broj dozvoljenih ofanzivnih skokova. Razlika je bila i ubedljivija od aktuelnih +14.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport/Screenshot


18' [44:28] -
Dobar presing Krke iz čega su se "izrodili" poeni za Lalića i Osolnika, ali seriju 6:0 prekida Čović dobrim trčanjem na nepostavljenu odbranu rivala. Ne direktno, nego posle slobodnih bacanja.

16' [41:22] -
Razigrao se sada i Odžo s tri poena u nizu, opet tajm-aut Simona Petrova.

15' [38:22] -
Nije zakucao posle alej-up dodavanja Simanić, ali je prekinuo mini-seriju gostiju, pa se lepo snalazi i Nenadić.

14' [34:22] -
Nenadić se upisuje sa slobodnih bacanja, a Dalibor Đapa beleži četvrtu trojku Krke na ovom meču, pa Škedelj "dugu dvojku" iz ugla. Čović je nakon toga napravio i faul u napadu, minut kontra-ritama igrača Zvezde.

12' [32:17] -
Perperoglu sjajnu "krađu" lopte ne pretvara poenima u kontri pošto mu nije uspelo zakucavanje jednom rukom, ali se zato mnogo bolje snalazi "iz rolinga".

10' [29:17] -
Loša stvar za Zvezdu je što je Maik Cirbes napravio već tri lične, ali ima Zvezda raspoložene igrače, pa i Perperoglu beleži poene. Treća trojka za Krku preko Mahkovića, a onda tačku na četvrtinu stavlja Reglend maestralnim prodorom i poenima iz "visokog luka".

8' [25:13] - Reglend i Cirbes nastavljaju skoro pa savršen napadački učinak Zvezde u napadu, a Simanić je u igri umesto Fajea. Prvi promašaj iz igre za Zvezdu, i to dva zaredom - Perperoglu i Simanić - tek u 8. minutu.

6' [21:11] - Zvezda poenima Berona pravi seriju 10:0, ali odgovara Škedelj trojkom, međutim razigrao se i Cirbes koji poentira, pa pravi blok Reglendu.



5' [15:8] - Serija Zvezde uz pomoć Berona, Reglenda i Fajea, za prvi tajm-aut Krke. 

4' [9:8] -  Faje iz kornera, za tri poena, pa Cinac odgovara - uz mnogo sreće, ušetala se lopta u koš Zvezde... Pokušao je da nastavi seriju Beron, nije uspeo iz igre, ali je fauliran i precizan u dva od tri pokušaja.

3' [4:5] - Velika borba Lalića i Cirbesa koji prave po ofanzivan faul - jedan na drugome, ali i postižu poene u direktnim duelima.

2' [2:3] - Krka dobro počinje meč i posle "dva plus jedan" Marinelija "maši" dva zicera pod košem Crvene zvezde, a Zvezdu sa linije slobodnih bacanja "upisuje" Branko Lazić.

Startna postava Krke: Marineli, Škendelj, Lalić, Lapornik i Cinac.
Startna postava Zvezde: Reglend, Beron, Lazić, Faje i Cirbes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC