• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilan Enis opet u "Pioniru", kao rekorder Andore

Autor mondo.rs

Prošlosezonski košarkaš Crvene zvezde mts sada će joj biti rival. "Uživao sam u Zvezdi, ali to neće biti poseban meč. Hoću samo pobedu", rekao je on u najavi meča.

 Dilan Enis Crvena zvezda Andora Evrokup Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kanadski plejmejker Dilan Enis (26) nosio je prošle sezone dres Crvene zvezde mts kratko i ne baš slavno, imao je imao nekoliko zapaženih rola, pre svega u Evroligi.

Posle podgoričkog neuspeha crveno-belih u finalu ABA lige, Enis je napustio klub i zajedno sa Milkom Bjelicom se preselio u Saragosu, u kojoj se nije dugo zadržao pre nego što je minulog leta prešao u Andoru.

Tamo je, bar na početku epizode, ostavio odličan utisak.

Minulog vikenda, Enis je u meču protiv Manrese postigao 36 poena (7/9 za dva, 16/17 slobodna bacanja) i tako postavio novi klupski rekord u broju poena na meču. Takođe, učinku je dodao pet skokova, tri asistencije i 12 iznuđenih prekršaja, zbog kojih je završio meč sa indeksom korisnosti 48!

Iako ni njegov takav nastup nije bio dovoljan za trijumf, jeste bio najbolja najava njegovog povratka u dvoranu "Aleksandar Nikolić", u kojoj je Zvezdin dres nosio četiri meseca.

"Imam veliko poštovanje za moj bivši tim i za njihove navijače, ali ne mogu da kažem da je ovo poseban meč za mene. Poseban je samo zato što ću hteti da pobedim", rekao je Enis, čiji brat Tajler je ovog leta prešao u Fenerbahče.

"Uživao sam dok sam igrao za Zvezdu i mislim da možemo da pričamo o najboljim navijačima u Evropi", dodao je on.

Izvor: MN PRESS



U osvrtu na svoj nastup od prošlog vikenda, Enis je rekao da mu je konačan rezultat pokvario utisak.

"Bezvredno je imati takav individualni nastup ako tvoj tim ne pobedi. To je meč u kojem ćemo moći da učimo iz svojih grešaka. Moraćemo to da radimo već od narednog meča u Beogradu", izjavio je Enis.

U prethodna dva kola, Kanađanin je imao varirajući učinak, kao i njegov tim. U porazu od Galatasaraja u Istanbulu postigao je 20 poena, dok je u trijumfu protiv Breše ubacio samo dva, ali je uprkos lošem šutu (0/5 za tri) našao način da pomogne ekipi sa šest asistencija i indeksom korisnosti 26.

Duel Crvene zvezde mts (2-0) i Andore (1-1) zakazan je za utorak u 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC