• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslabljeni Partizan propustio šansu

Autor mondo.rs

Crno-beli bez Zagorca i Sija nisu uspeli da održe visok nivo igre iz prvog poluvremena. Povratak posle "minus 14", ali previše grešaka u finišu meča.

 Oslabljeni Partizan propustio šansu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana u 3. kolu C grupe Evrokupa su poraženi na gostovanju u Valensiji.

U oslabljenom sastavu su izgubili časno, nisu dozvolili rezultatski debakl, ali mogli su uz malo više zrelosti i koncentracije da prođu mnogo bolje, možda i da iznenade trostrukog osvajača Evrokupa i jedinu neporaženu ekipu u grupi.

Na kraju, ipak, rutinska pobeda domaćina: Valensija (3-0) - Partizan (1-2) 79:71 (20:21, 23:19, 21:12, 15:19)!

Iako nisu igrali Rade Zagorac i Bandža Si (prioritet je očigledno gostovanje Krki u subotu), crno-beli su sa raspoloživim snagama zaigrali hrabro, u prvoj četvrtini stekli šest (15:21), u drugoj sedam poena prednosti (24:31).

Međutim, Partizan nije toliko kvalitetan i iskusan tim pa da "gura" sve vreme u istom ritmu. Period uspešne igre obavezno isprati pad, bilo da se ogleda u lošoj selekciji šuta, nerezonskim faulovima ili izgubljenim loptama.

Takođe nekompletna Valensija je tek u finišu druge četvrtine zaigrala onako kako ume. Serijom 7:0 preokrenula je na 43:40, a u prvim minutima nakon poluvremena udarila još snažnije i serijom 12:0 pobegla na 57:44.

Koš i dodatno bacanje Labejrija doneli su "narandžastima" maksimalnih 62:48, kada je Partizan predvođen Nikolićem, Gagićem i Lendejlom opet pokazao žilavost.

Crno-beli su prvo izduvali vetar iz jedara domaćeg tima, spustili su se ispod "minus 10", a zatim iz minuta u minut malim koracima počeli i da prete totalnim povratkom u život.

Četiri puta prilazili su na šest poena razlike, ali dva promašena bacanja Gagića, pas Nikolića u noge Lendejla, "cigla" Marinkovića umesto pokušaja timske igre u napadu, nedopustivi su za ekipu koja pokušava da zapreti jednom od favorita Evrokupa, na njegovom parketu.

Vrhunac je usledio u 40. minutu, kada je Markus Pejdž "prodao" loptu na polovini terena i omogućio Semu Van Rosomu da zakucavanjem za 77:69 reši pitanje pobednika.

Inače, Valensija i Partizan sastali su se prvi put u istoriji, tokom koje su mnogi igrači beogradskog kluba sa uspehom nosili narandžasti dres, što je konstatovao i španski klub u današnjoj dobrodošlici na društvenim mrežama.

UŽIVO

- KRAJ, 79:71!

40' Promašaj Vila Tomasa, ali Pejdž je bio nesmotren na sredini terena! Abalde preseca dodavanje, a Van Rosom poenima iz kontre definitivno rešava pitanje pobednika - 77:69.

39' Nikolić pogađa bacanja - 75:69.

39' Promašaj, pa faul domaćih. Gagić na liniji slobodnih bacanja, drugi put zaredom 1/2 - 73:67. Vil Tomas "fejdavej" potezom vodi Valensiju na teško dostižnih 75:67. Do kraja 1:15 minuta.

39' "Prodao" je loptu Dubljević, ali Partizan ne koristi ni ovu šansu. Nikolić je bacio loptu u noge Lendejlu...

38' Žestok promašaj Marinkovića pri rezultatu 73:66.

37' Dva puta crno-beli na "minus šest" - 70:64, 72:66.

36' Tračak nade za Partizan posle odlične individualne akcije Lendejla na niskom postu - 70:63! Tajm-aut zatražio je trener Valensije.

34' Košem Nikolića crno-beli na "minus devet" (68:59), potom Pejdž pomalo sebičan, ide na ulaz i promašuje "flouter" preko čuvara, a na drugoj strani Tobi pogađa sa poludistance - 70:59.

30' Partizan poluhorogom Lendejla i zakucavanjem Gavrilovića posle dobrog čitanja odbrane dolazi do daha (62:52), međutim, Garsija dve sekunde pre kraja dobija faul i pogađa bacanja - 64:52 pred poslednjih 10 minuta meča!

29' Koš i dodatno bacanje Labejrija - 62:48. Francuz je ostao sam, Gegić je probao da nadoknadi propušteno, ali samo je pogoršao situaciju faulom.

26' Serija Valensije 12:0, za prvu dvocifrenu prednost - 57:44! Crno-beli su dva puta prišli na poen zaostatka, a onda su ušli u period kada ništa nisu mogli da pogode, dok su se Španci rastrčali trojkama Vila Tomasa i Dornekampa uspeli da se "odlepe".

- Oba tima imaju realizaciju šuta za dva poena iznad 60 odsto. U trojkama bolji domaćin - 4/9 u odnosu na 2/10 crno-belih. Svi ostali elementi su u "egalu", osim izgubljenih lopti - 6:3 za Valensiju.

- Strelci: Tobi 11, Vil Tomas 7, Labejri 6, Dubljević 5 - Pejdž 9, Marinković 8, Veličković 5, Aranitović 4, Gavrilović 4, Gagić 4, Nikolić 4, Gegić 2.

20' Partizan je izgubio loptu posle tajm-auta, a Vives poentirao iz solo akcije u poslednjem sekundu poluvremena - 43:40. Serija Valensije 7:0.

20' Po tri poseda nisu realizovali ni jedni ni drugi, a onda Tobi spušta loptu u koš na asistenciju Abaldea i Valensija vodi - 41:40.

18' Valensija je izjednačila, a Marinković i Veličković solo prodorima vratili prednost Partizanu - 36:40. Domaćin se opet vraća trojkom, ovog puta Van Rosoma - 39:40.

16' Trojka Veličkovića - 31:36! Vraća Met Tomas - 34:36.

15' Marinković izblokiran na "ziceru", Tobi zakucava za 29:31.

14' Partizan košem Nikolića ide na maksimalnih 24:31, Dubljević uzvraća sa "2+1" - 27:31.

10' Spetljao se Gavrilović u dve situacije, lopta je izgubljena, domaćin trojkom Vila Tomasa prilazi na 20:21. Dubljević preseca dodavanje Marinkovića iz auta, ali onda promašuje zicer i crno-beli završavaju prvu četvrtinu sa minimalnim vođstvom - 20:21.

9' Gavrilović krade loptu i sam završava kontru - 15:21! Serija 0:7 za tajm-aut Valensije.

8' Trojka Pejdža - 15:17! Zatim i asistencija Gegiću u kontri - 15:19.

6' Valensija prelazi u vođstvo košem Labejrija - 11:10, posle promašaja Marinkovića iz otvorene pozicije za tri.

4' Marinković i Gagić postigli su po četiri poena, Partizan u uvodnim minutima korak ispred Valensije - 7:8.

- "Starteri": Vives, Met Tomas, Labejri, Dornekamp, Tobi - Pejdž, Marinković, Gegić, Veličković, Gagić.

N A J A V A

Španski tim je institucija Evrokupa, čiji je trostruki šampion i dvostruki finalista, a ove jeseni se vratio posle "izleta" u Evroligu, gde je proletos imao skor 12-18.

Crno-beli su pobedom nad Zenitom pred svojim navijačima izjednačili sopstveni učinak iz prošle sezone, kada se u Evrokupu blago rečeno nisu proslavili (1-9).

U Valensiji, nenajavljeno, u timu nema junaka "broj jedan" te utakmice. Rade Zagorac zbog lakše povrede propušta meč, sa ciljem da bude spreman za subotu i gostovanje Krki u ABA ligi. Slična je situacija sa Bandžom Sijem, koji je i pred početak sezone pauzirao nekoliko nedelja.

Nenad Čanak i njegovi izabranici zacrtali su plasman među prva četiri u grupi, kako bi u januaru igrali u Top 16 fazi, a za sada im ide na ruku to što je Turk Telekom doživeo poraze u sva tri meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC