Zrinjski - Željezničar, Bjelica na centru

Autor:

Poslije reprezentativne pauze, predstojećeg vikenda utakmicama 14. kola nastavlja se Premijer liga BiH.

0
A- A A+
... Foto: Samir Cacan/MONDO ...

Utakmicama 14. kola Premijer lige BiH predstojećeg vikenda biće nastavljeno takmičenje u Premijer ligi BiH.

Nakon reprezentativne pauze, premijerligaši kreću u nove borbe za bodove, a najzanimljiviji duel biće odigran u subotu od 15 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, gdje će aktuelni šampion Zrinjski ugostiti vicešampiona Željezničar.

Obje ekipe nastojaće doći do pozitivnog rezultata kako bi se približili lideru Sarajevu, a "plemići" imaju šansu i za lidersku poziciju. Ukoliko savladaju Željezničar, a "bordo" tim ne uspije slaviti na "Koševu" protiv Slobode, tim Blaža Sliškovića preuzeće prvo mjesto.

Pravdu u derbiju kola dijeliće arbitar Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a pomagaće mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Stefan Tešanović, takođe iz Istočnog Sarajeva.

Veoma važan meč igraće i Krupa, koja će sa novim trenerom Petrom Kurćubićem u srpskom derbiju protiv Radnika tražiti bodove za prekid loše serije.

Drugu prvenstvenu pobjedu traži i Zvijezda 09. Debitant u premijerligaškom društvu uoči prvenstvene pauze zabilježio je prvi trijumf u bh. eliti, a sada bi sa eventualna tri boda iz duela sa GOŠK-om upravo ekipi iz Gabele prepustio "fenjer".

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Subota:

Tuzla siti - Mladost (15.00 - sudi: Admir Šehović, Sarajevo),
Zvijezda 09 - GOŠK (15.00 - Zoran Grbić, Prijedor),
Zrinjski - Željezničar (15.00 - Vladimir Bjelica, Istočno Sarajevo) - Moja TV,
Sarajevo - Sloboda (17.00 - Dragan Petrović, Banjaluka) - Moja TV,

Nedjelja:

Krupa - Radnik (15.00 - Luka Bilbija, Prijedor) - BHT1,
Čelik - Široki Brijeg (17.00 - Adis Mulahasanović, Sarajevo) - Moja TV.

TABELA: Sarajevo 30, Zrinjski 28, Željezničar 25, Široki Brijeg 21, Sloboda 18, Radnik 17, Čelik 17, Mladost 13, Tuzla siti 12, Krupa 11, GOŠK 10, Zvijezda 09 8.

Ostale vijesti