• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal se povukao, Novak prvi teniser svijeta!

Autor mondo.rs

U toku je drugo kolo mastersa u Parizu, a već se zna da će u ponedjeljak doći do smjene na vrhu ATP liste.

Novak Đoković je prije dvije godine u Parizu izgubio status najboljeg na svijetu, a sada će se na istom mjestu vratiti na tron, i to bez obzira na ostvareni rezultat!

Sve je riješio Rafael Nadal, odlukom da zbog bolova u stomaku ne izađe na duel sa zemljakom Fernandom Verdaskom u srijedu popodne.

Španac će tako izgubiti 170 bodova osvojenih u Parizu prošle godine, dok je Đoković plasmanom u treće kolo "pokrio" preostali zaostatak, pa čak i ako u četvrtak izgubi od Damira Džumhura, na ATP listi će sa 7.625 bodova biti ispred Nadala, koji je pao na 7.570.

Novak stigao do Džumhura!

Novak će tako postati prvi teniser za 45 godina postojanja ATP liste, koji je na početku sezone bio izvan Top 20 i probio se do samog vrha.

On je nekoliko mjeseci nakon povratka na teren poslije operacije lakta igrao prilično slabo i gubio od znatno lošijih igrača, da bi početkom maja na mastersu u Madridu savladao Keija Nišikorija i nagovijestio bolje dane.

Već na sljedećem turniru u Rimu dogurao je do polufinala, zatim je igrao četvrtfinale Rolan Garosa i finale Kvinsa, pa na Vimbldonu započeo seriju od četiri trijumfa na pet turnira, koju sada nastoji da produži u "gradu svjetlosti".

Novak je u drugoj polovini 2018. osim Vimbldona osvojio Sinsinati, US open i Šangaj, samo je na avgustovskom mastersu u Torontu eliminisan u osmini finala, u susretu sa Grkom Cicipasom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC