• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak stigao do Džumhura!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Za razliku od Šangaja, gdje je do 32. masters titule u karijeri stigao bez da je doživio brejk, u Parizu mu se to dogodilo već u prvom meču, ali... To nije ugrozilo pobjedu. Slijedi Damir Džumhur.

Na mjestu gde je pehar podizao 2008, 2013, 2014. i 2015. godine, najbolji srpski sportista nastavio je ove večeri potjeru za mjestom "Broj 1" na ATP listi.

U 2. kolu Mastersa u Parizu: (2) Novak Đoković - Žoao Souza 7:5, 6:1!

Novak je Masters u Šangaju sredinom oktobra osvojio bez da je doživio brejk, ali je večeras prepustio servis gem već u prvom setu prvog meča - Portugalac je imao četiri neiskorišćene brejk lopte pri vođstvu od 3:1, a onda na 4:2 napravio brejk bez izgubljenog poena.

Pri rezultatu 5:5 u prvom setu, u periodu meča kada se mučio i sa servisom i sa riternom, Đoković se suočio sa brejk loptom 48. tenisera na svijetu za vođstvo od 5:6 i servis za 0:1, ali se izborio za "đus" dugom razmjenom i izlaskom na mrežu, što rival nije iskoristio.

Poslije toga, sve je bila stvar rutine za tenisera koji je Pariz osvajao pobjedama nad Gaelom Monfisom, Davidom Fererom, Milošem Raonićem i Endijem Marejem, prije nego ga je 2016. u četvrtfinalu zaustavio Marin Čilić.

Prošle sezone Beograđanin nije igrao u ovom periodu sezone, pa će ove nedjelje imati prilike da osvoji 1.000 novih bodova.

Srbin je u seriji od 28 setova u nizu.

Šesta pobjeda u isto toliko duela sa Souzom donijela je Đokoviću prvi susret sa Damirom Džumhurom u karijeri, u četvrtak u osmini finala. Teniser iz BiH ranije u utorak eliminisao je (14) Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:3, a prije toga u 1. kolu i Petera Gojovčika 6:4, 7:5.

Džumhur je tako otkazao potencijalni revanš između Đokovića i Cicipasa, specifičan utoliko što je Grk jedini igrač od kog je Novak izgubio od finala Kvinsa sredinom juna. Od tada, do danas, Novak je dobio 27 od 28 mečeva, a 19 u nizu računajući od poraza u osmini finala Mastersa u Torontu upravo od Cicipasa.

Prije i poslije toga, osvojio je Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj i prišao na 45 bodova zaostatka u odnosu na prvog na svijetu, (1) Rafaela Nadala. Španac je takođe bio slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će se sastati sa zemljakom Fernandom Verdaskom, koji je u ponedjeljak izbacio Žeremija Šardija rezultatom 6:4, 6:4.

Ovaj duel u rasprodatom "Bersiju" počeo je u 20.50, jer se dugo čekao kraj nesvakidašnjeg meča između Miloša Raonića i Žo-Vilfreda Conge, koji je trajao tri sata i bio završen bez brejka.


FEDERER ODBIO, NADAL I ĐOKOVIĆ (JOŠ) NISU?

Titulu u Parizu brani Džek Sok, koji je prije godinu dana u finalu savladao Srbina Filipa Krajinovića, kom je to bio ubjedljivo najbolji rezulat u karijeri. Nažalost, Krajnović ove sezone nije uspio da odbrani ni dio od 600 bodova, jer je doživio poraz već u prvom kolu od Karena Hačanova rezultatom 5:7, 2:6.

Upravo bi branilac trofeja, Sok, mogao da bude Nadalov rival u osmini finala ako prije toga izbaci Rišara Gaskea, ali i ako Španac dobije duel sa Verdaskom. Nadalovi rivali u četvrtfinalu mogli bi da budu (6) Dominik Tim ili (11) Borna Ćorić, a u polufinalu (4) Aleksander Zverev ili (8) Džon Izner.

Od zvučnih nosilaca u Đokovićevoj polovini žrijeba su (3) Rodžer Federer, koji je saznao rivala u drugoj rundi, (5) Marin Čilić, (9) Grigor Dimitrov, itd.

Pročitajte sve rezultate današnjih mečeva u Parizu.


Tok meča:

6:1 - DRUGI SET

Od trenutka kada se izborio sa brejk loptom rivala za potencijalnih 5:6 u prvom setu, Đoković se nije osvrnuo... Dva gema u nizu kojima je završio posao u prvom setu poslužila su kao odskočna daska do vođstva od 5:0 u drugom, kada je Portugalac konačno uspeo da zaustavi seriju drugog tenisera sveta.

Na 5:1, Novak je primetio da je pozlilo jednom sredovečnom gospodinu u prvom redu tribina iza dela terena odakle je trebalo da servira za meč, pa je zatražio da mu bude ukazana pomoć.

To kao da ga je malo poremetilo, pa je Souza imao i tri brejk lopte za 5:2, ali je Srbin iz trećeg pokušaja i mnogo grešaka u poslednjem gemu završio posao posle ukupno 94 minuta.

Rutinska pobeda, ne toliko "lepa" za gledanje.

7:5 - PRVI SET

Bez obzira na to što je servirajući na 3:1 spašavao tri vezane, odnosno četiri brejk lopte, delovalo je na 4:1 da će Đoković brzo završiti posao u prvom setu, ali... U narednom servis gemu počišćen je sa nulom, što je bio prvi brejk koji je doživeo od US opena, nakon čega je Souza uz dosta muke i spašene dve brejk lopte stigao do 4:4 i naizgled izgubljen set učinio veoma zanimljivim.

Novak je u prethodnih pet duela sa Souzom mogao jasno da zaključi da mu je forhend dominantan udarac, pa utoliko činjenica da nije forsirao slabiju stranu portugalskog tenisera govori u prilog tome da je želeo neizvesnu borbu, odnosno da mu je trebalo da ga neko "izazove" na startu pretposlednjeg turnira u sezoni.

To se i dogodilo.

Souza je na 5:5 imao i brejk loptu, ali se Novak sa njom uz malo sreće izborio i potom ritern udarcima napao servis rivala za teško izvojevanih 7:5 posle 52 minuta borbe.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC