• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u šampionskoj formi, Dinamo opet ostao na "nuli"

Autor mondo.rs

Crveno-beli ubedljivi u Surdulici. Pogledajte golove.

 Dinamo Vranje - Crvena zvezda 0:3 Superliga Srbije 16. kolo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Dinamo Vranje odigrali su četiri međusobne utakmice i u sve četiri slavili su crveno-beli. Uz 13 datih i nijedan primljen gol.

Vranjanci, koji i dalje kao domaćini superligaške mečeve igraju u Surdulici, ostali su na "nuli" i posle duela u 16. kolu nacionalnog prvenstva.

Dinamo Vranje - Crvena zvezda 0:3 (0:1).

Nastavak uspešne serije crveno-belih, koja sada glasi 15 pobeda i jedan remi, najavio je Nikola Stojiljković u 29. minutu. Pitanje je, međutim, da li je pogotku iskusnog napadača prethodio i faul nad golmanom Đurićem... Šta vi kažete?


Vranjanci, koji su favorizovanom rivalu morali da se suprotstave bez trenera Dragana Antića koji je suspendovan na 15 meseci, dobro su ušli u utakmicu i imali nekoliko šansi do pogotka Stojiljkovića, ali za razliku od prvog poluvremena, po povratku sa odmora nisu prikazali isti žar.

Crveno-beli su u 48. minutu, posle akcije iz kornera i centaršuta Ebisilija, duplirali prednost, a strelac je bio Srđan Babić...


...da bi se potom posle neiskorišćene odlične šanse u 52. minutu, četiri minuta kasnije iskupio Veljko Simić. Bila je to i najlepša akcija u meču. Započeo ju je Marko Marin dijagonalom ka Stefanu Hajdinu, koji je odigrao povratno dodavanje ka Simiću, a on šutirao iz prve.

Zvezdi opet kraća pauza

Kao i prošli put, pauza zbog termina za reprezentacije Zvezdinim fudbalerima trajaće kraće nego većini rivala, pošto će u sredu, 21. novembra, od 15 časova igrati ranije odloženu utakmicu osmine finala Kupa Srbije protiv TSC Bačke Topole, u Beogradu. Naredno kolo Superlige biće igrano 24. i 25. novembra.

Gosti su zbog kadrovskih problema doputovali u prilično izmenjenom sastavu, pa su priliku da se nametnu treneru Vladanu Milojevići imali neki igrači koji nisu mnogo igrali ove sezone. U startnoj postavi je ponovo bio Nemanja Milić, koji je uprkos ulozi "džokera" u nekim važnim utakmicama potpuno ispao iz planova zbog velikog broja igrača i nije bio licenciran za Evropu. Ovo mu je bila prva utakmica posle mesec i po dana i gostovanja u Kruševcu, kada je ušao sa klupe, dok ga u startnoj postavi nije bilo od revanša sa Salcburgom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Među 11 našli su se i golman Popović, te Babić, Ebisilio, Simić i Stojiljković. U protokolu ponovo nije bilo Kafua, što definitivno potvrđuje da u Crvenoj zvezdi više ne računaju na Brazilca.

Na početku drugog poluvremena ušli su Stefan Hajdin i Nenad Milijaš, a nešto kasnije i Dejan Joveljić. Mladi napadač bio je izuzetno motivisan, međutim, nije imao sreću da se upiše u strelce, pošto su mu poništena dva pogotka zbog ofsajda, od kojih prvi neopravdano, a o drugom se može diskutovati...


Bez obzira na iscrpljujuć duel sa Liverpulom, Milojević je od prvog minuta na teren poslao i neke od onih koji su u utorak učestvovali u velikoj pobedi (2:0): Degeneka, Rodića, Marina, Gobeljića i Jovičića.

Aktuelni šampion ovom pobedom zadržao je devet bodova u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, dok je Dinamo i dalje na začelju tabele sa samo sedam osvojenih bodova.

DINAMO VRANJE: Đurić - Stanković, Veškovac (68. Stanojević), Gašić, Sićović (46. Ratković) - Đurišić, Karapandžić (62. Stevanović) - Pavišić, Nedeljković, Suraka - Dimitrov.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić (62. Joveljić) - Jovičić (46. Hajdin), Ebisilo - Milić (46. Milijaš), Marin, Simić - Stojiljković.

Sudija: Nenad Đokić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Dobra prilika za Dinamo da u 76. minutu dođe bar do utešnog gola, ali su čak četvorica igrača tima iz Vranja promašili loptu posle centaršuta iz prekida.

- Još oko 15 minuta do kraja. Čini se da je pitanje pobednika odavno rešeno...

- Raspoložen je i izuzetno motivisan Dejan Joveljić od ulaska u igru u 62. minutu. Posle dva poništena gola zbog ofsajda (čini se i pogrešnih odluka sudije Đokića i njegovih pomoćnika), mladi napadač imao je šansu i u 67. minutu, ali je bio neprecizan.

- Dobra prilika za Suraku u 63. minutu, ali nije bio dovoljno precizan fudbaler Dinama.

- Umalo još jedan pogodak Simića, u 58. minutu. Ponovo je Marin bio začetnik akcije, zatim se Simić lepo snašao u kaznenom prostoru rivala, ali je šutirao malo pored gola.

- GOOOL! Crvena zvezda od 56. minuta vodi 3:0. Strelac je bio Veljko Simić posle odlične akcije u kojoj su učestvovali još Marko Marin i Stefan Hajdin.


- Sam je bio Veljko Simić pred golom Dinama u 52. minutu, ali je uspeo Đurić da ga zaustavi. Odmah potom i odlična prilika za domaći tim: Dimitrov je šutirao glavom sa nekoliko metara, ali je Popović sjajno intervenisao.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 48. minuta pogotkom Srđana Babića, udarcem glavom posle akcije iz kornera i centaršuta Ebisilija.


- Drugo poluvreme počelo je dvostrukom izmenom u timu Crvene zvezde i jednom u Dinamu. Umesto Branka Jovičića i igraće Stefan Hajdin i Nenad Milijaš, dok će kod domaćih u nastavku na terenu biti Luka Ratković umesto Milosava Sićovića.

Poluvreme. Crvena zvezda vodi 1:0, ali će se dosta polemisati o tome da li je pre pogotka bio faul. Do tog 29. minuta igrači Dinama igrali su otvoreno i pokušavali da zaprete crveno-belima, međutim, tempo igre je potom značajno opao. Imali su crveno-beli još nekoliko prilika za pogodak i pre i posle vođstva.


- Odlična akcija Stojiljkovića i Ebisilija u 44. minutu, ali je Holanđanin bio neprecizan. Gađao je dalji ugao iskosa po desnoj strani...

- Još pet minuta do pauze. Nije bilo većih uzbuđenja od pogotka Stojiljkovića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 29. minuta golom Nikole Stojiljkovića. Pokušao je golman Uroš Đurić da ga dribla, nije uspeo, a napadač crveno-belih potom nije imao težak zadatak da pošalje loptu u mrežu. Bilo je tu i kontakta, ali sudija Nenad Đokić nije smatrao da je intenzitet bio dovoljan da bi svirao prekršaj u korist domaćeg tima.

- Borben je bio Stojiljković posle greške Gašića pred golom Dinama, lopta je zatim došla do Milića koji je šutirao iz prve, ali preko gola. Bila je to dobra prilika za crveno-bele u 26. minutu.

- Dobar ritam utakmice u prvih 15. minuta. Svesni da nemaju šta da kalkulišu, igrači Dinama od početka igraju otvoreno i trude se da iznenade favorizovanog protivnika.

- PREČKA je sačuvala gol Dinama u 8. minutu posle lepe akcije crveno-belih i šuta Gobeljića. speo je Đurić da odbrani, međutim, ne i da uhvati loptu, ali je imao sreću da ona potom pogodi okvir gola.

- Dobar šut Sićovića u 7. minutu, ali je Popović dobro intervenisao.

- Vidi se da Nemanji Miliću nedostaju utakmice. U prva dva minuta dvaput je bio u naletu, ali su defanzivci Dinama uspeli da ga zaustave.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC