• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli posle 3:0: Moglo je i ubedljivije

Autor mondo.rs

Veljko Simić žali što nije dao još neki gol, Srđan Babić ističe odličnu igru u drugom poluvremenu i podseća na veliki broj šansi.

Nije se namučila Crvena zvezda da posle velike pobede nad Liverpulom u Ligi šampiona (2:0) nastavi sjajan niz u nacionalnom prvenstvu. U Surdulici je protiv Dinamo Vranja upisana sedma uzastopna superligaška pobeda, a ukupno 15. ove sezone, uz jedan remi.

Iako je 3:0 ubedljiv rezultat, crveno-beli žale što nisu postigli još neki pogodak...

Veljko Simić, strelac poslednjeg gola posle najlepše akcije u meču, i pre i posle tog 56. minuta imao je prilike da matira Uroša Đurića.

"Gol je došao kao kruna sjajne akcije. Marin je uputio odličan centaršut, a Hajdin mi idealnom povratnom poslužio loptu kao na tacni. Drago mi je da sam akciju ukrasio pogotkom. Žao mi je što nisam bar još neku od prilika pretočio u golove, alli radiću na realizaciji", najavio je krilni napadač crveno-belih.
Zvezda je pobedom nad Dinamom zadržala devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, koji je u petak savladao Proleter u Novom Sadu (2:1).

"Bila je ovo veoma bitna utakmica. Pokazali smo karakter posle velike pobede nad Liverpulom i dokazali da nam je zaista prvenstvo prioritet. Imali smo problema da otvorimo meč, ali je sve krenulo svojim tokom posle uvodnih petnaestak minuta. Uspostavili smo kontrolu, nametnuli svoj stil igre i stigli do tri boda", podsetio je Simić i istakao:

"Na idealan način odlazimo na pauzu. Odmor će nam prijati, biće to prilika da se resetujemo i pripremimo za najveće izazove u polusezoni".

Srđan Babić je odlično šutirao glavom za 2:0 samo tri minuta po povratku sa odmora, što je sjajan trenutak da se duplira prednost.

"Rezultat pokazuje da smo dobro igrali. Imali smo možda manjih problema na početku utakmice, prvih desetak minuta dok se nismo prilagodili. U tom periodu protivnik je stvorio nekoliko šansi. Posle smo već preuzeli dominaciju, postigli smo gol i od tada je sve bilo mnogo lakše. U drugom poluvremenu smo igrali još bolje, bili smo agresivniji i stvarali smo više prilika. Mogla je pobeda da bude i ubedljivija, ali zadavoljni smo prikazanom igrom i osvojenim bodovima", ocenio je štoper crveno-belih.

Pre njegovog udarca glavom bio je korner za goste, posle kojeg su saigrači odigrali uigranu akciju, a onda centrirao Ebisilio.

"Odlično su odigrali moji saigrači u pomoćnoj igri sa strane, stigla mi je fenomenalna lopta i iz onakve pozicije mi nije bilo teško da pogodim. Ostao sam sam i povećao prednost svoje ekipe. Najbitnije je da pobeđujemo i da skupljamo bodove, ne damo protivnicima da nam se približe. Pored toga, naravno da i meni, kao i svakom igraču, gol znači za samopouzdanje".

Kraj utakmice Babić je dočekao na travi zbog udarca koji je dobio. Objasnio je šta se dogodilo:

"Sudario sam se glavom sa igračem, nije strašno. Biću spreman za novi gol glavom, ako Bog da", našalio se 22-godišnji defanzivac..

U Superligi sledi pauza do 24. novembra zbog termina za reprezentacije, ali će fudbali Crvene zvezde morati na teren tri dana ranije, u prethodno odloženoj utakmici osmine finala Kupa Srbije, protiv TSC iz Bačke Palanke.

"Ne utiče gust raspored na nas, imamo veliki broj igrača i, što je najvažnije, svi momci podjednako dobro koriste svaku priliku koja im se ukaže. U kom god sastavu da igramo svi dajemo svoj maksimum i pobeđujemo. Naravno da će nam prijati nekoliko dana odmora pre nego što se vratimo još napornijem radu", zaključio je Babić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC