• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Zverev, za polufinale!

Autor mondo.rs

Kristijano Ronaldo gledao je sa porodicom Novakov prvi meč u Londonu, u ponedjeljak uveče. Vidjećemo ko će ispuniti VIP lože u srijedu u 15 časova.

Novak Đoković govorio je u superlativu o rivalu Rodžeru Federeru poslije startne pobjede na ATP finalu sezone, odgovarajući na nimalo prijatno pitanje o statusu koji Švajcarac ima na turnirima širom planete.

Kada je rekao šta misli o tvrdnjama Žilijena Benetoa, Novak je mogao da se opusti i nasmije prilikom odgovora na pitanje o dolasku Kristijana Ronalda sa porodicom na njegov meč u "O2 areni".

"Ove večeri sam igrao u bojama njegovog kluba, siguran sam da mu je prijalo da to vidi", rekao je Novak, koji nije imao mnogo problema sa Džonom Iznerom u 1. kolu Gustavo Kuerten grupe.



Novakov skor protiv učesnika ATP finala:

25-22 Rodžer Federer
16-2 Marin Čilić
15-2 Kei Nišikori
9-2 Džon Izner
7-1 Kevin Anderson
5-2 Dominik Tim
1-1 Aleksander Zverev

Đoković, na čijim mečevima se često pojavljuju VIP ličnosti iz javnog života, kaže da je uvijek dobro vidjeti takvu zvijezdu kraj teniskog terena.

"Dobro je za naš sport kada takva ikona dođe da gleda tenis. Dolazio je i na mečeve u Madridu, gledao je i Federera i Rafu. Znam da voli tenis i to je lijepo", dodao je Novak, koji će se odlukom organizatora u srijedu od 15 časova sastati sa Aleksanderom Zverevom u 2. kolu.

I Đoković i Zverev u duel u kom pobjeda znači i plasman u polufinale ulaze sa skorom 1-0, s tim da srpski as ima nešto bolji gem-količnik iz pobjede nad Iznerom (6:4, 6:3) nego Zverev iz teško izborenog trijumfa nad Marinom Čilićem (7:6, 7:6).



Sam plasman na ATP finale sezone nagrađuje se sa 180.000 evra, koliko vrijedi i svaka pobjeda u grupi u kojoj se četiri takmičara bore za dva mjesta u polufinalu. Plasman u finale nagrađuje se sa dodatnih 550.000 evra, dok će pobjedniku pripasti dodatnih 1.690.000 evra. U sve je uračunat i bonus za titulu osvojenu bez poraza u grupi, za maksimalnih 2.410.000 evra i 1.500 ATP bodova.

U večernjem terminu, od 21 čas, sastaće se Izner i Čilić, a mečevi 3. runde biće odigrani u petak.

Novak protiv ostalih sedam učesnika nekadašnjeg Masters kupa ima skor 77-32 i ne vodi u međusobnim mečevima samo protiv Zvereva, sa kojim ima 1-1.

Mladi Nemac ruskog bio je bolji rezultatom 6:4, 6:3 u finalu Mastersa u Rimu 2017, u periodu karijere kada se srpski as mučio as hroničnom povredom lakta, nakon čega je oporavljeni Novak pod vođstvom Marjana Vajde deklasirao mlađeg od braće Zverev u polufinalu Mastersa u Šangaju prije mjesec dana. Bilo je 6:2, 6:1.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC