• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Rat” Gatuza i političara: Babe, molitve, Italija

Autor mondo.ba

"Morao je da mijenja, Borini je trčao kao moja baba", kritikovao je Gatuza zamjenik italijanskog premijera, a trener "rosonera" uzvratio: “Pored svih problema u državi, on kritikuje Milan".

Milan i Lacio odigrali su 1:1 u nedjeljnom derbiju odigranom na stadionu Olimpiko u Rimu, a ovaj remi teško je pao navijačima “rosonera”, posebno zbog činjenice da su primili gol u 94. Minutu i tako ispustili pobjedu.

Kada Milan odigra loše ili upiše loš rezultat prvi na udaru je trener Đenaro Gatuzo, a ovog puta osim navijača i sportske javnosti popularnog Rina kritikovali sui političari i to zamjenik italijanskog premijera, Mateo Salvini.

Lider stranke Sjeverna liga poslije remija svog omiljenog kluba sa “lacijalima” osuo je paljbu po Gatuzu i ekipi Milana uz opaske da neki igrači trče kao babe, da se moli Bogu kada vidi odbranu sa tri igrača…

“Gatuzo je tvrdoglav. Kada uspiješ da postigneš gol u ovakvoj utakmici normalno je da se zatvoriš. Šta je Gatuzo čekao sa izmjenama, sudijsku nadoknadu? Imali smo najmanje trojicu iscrpljenih igrača, kišu i blatnjav teren. Može li neko da mi objasni tu tvrdoglavost?”, rekao je Salvini.

Zamjenik italijanskog premijera potom je prozvao pojedine igrače.

“U posljednjih deset minuta morao je da ubaci dvojicu, trojicu koji mogu da trče. Trebao je da ubaci Kastiljeha i zamijeni Borinija koji je trčao brzo kao moja baba. Jeste li vidjeli neki kontranapad sa Susom i Kutroneom? Oni su bili gotovi. Da smo imali nekog svježijeg bolje bi kontrolisali situaciju”.

Na red je došao i Gatuzo.

“Ne trebaš da budeš iskusan trener da to znaš. To je znao svaki navijač koji je kod kuće pravio pastu i gledao TV. Ne znam zašto se priča o povratku Ibrahimovića, ako imaš Kutronea i kažeš mu da stoji gore odsječen, kakvu će razliku da napravi Ibrahimović. Problem Milana je u veznom redu i odbrani. Kada sam vidio odbranu sa tri igrača odmah sam počeo da se molim”, bocnuo je Salvini trenera Milana.

Đenaro Gatuzo je burno reagovao na Salvinijeve kritike i uzvratio već na konferenciji za novinare poslije utakmice.

“Bolje da razmišlja o politici nego o fudbalu, s obzirom na ogromne problem koje imamo u državi. Izluđuje me jer pored svih problema koje imamo u Italiji on ima vremena da priča o Milanu. Već duže vrijeme on to radi, prvo je kritikovao Iguaina, sad se žali zbog mojih izmjena. Mogao bih i ja kao stanovnik Italije da svašta kažem o njegovom poslu”, uzvratio je Gatuzo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC