Francuska čorba od bundeve (RECEPT)

Autor:

Pravi se jednostavno, a ukus je kao iz francuskog restorana!

Francuska čorba od bundeve (RECEPT) Foto: iStock/Getty Images Plus/Studio Doros

Stigli su hladni dani, a sa njima i želja da pojedemo nešto ukusno, mirisno i toplo. Još ako se jednostavno pravi, pun pogodak!

Imamo baš takav recept za vas, u pitanju je čorbica od pečene bundeve i bijelog luka. Bogat ukus i miris, i gomila zdravih a pristupačnih sastojaka učiniće da poželite da je pravite svake nedjelje!

SASTOJCI:

Muskatna bundeva od oko kilograma

Dva krompira srednje veličine

Pet čenova bijelog luka

Manja glavica crnog luka

Kocka za supu (pileća ili povrtna)

Maslinovo ulje

So, biber

Kisela pavlaka, ili pavlaka za kuvanje (po želji)

PRIPREMA:

Oljuštite bundevu, uklonite sjemenke i isjecite je na režnjeve, a zatim na manje kocke. Zagrijte rernu na 200 stepeni, obložite veći pleh papirom za pečenje. U pleh poređajte kocke bundeve, pazite da budu u jednom sloju kako bi se ravnomjerno ispekle. Dodajte neoljuštene čenove bijelog luka, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Pecite komade bundeve u rerni dok ne porumene po ivicama, a postanu mekani kada ih bocnete viljuškom.

U šerpi na srednjoj vatri, zagrijte maslinovo ulje i propržite crni luk isjeckan na kockice. Dodajte pečene komade bundeve, oljušteni pečeni bijeli luk i krompir isjeckan na kockice. Propržite, dodajte kocku za supu i 750 mililitara vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne bude skuvan, zatim u blenderu usitnite dok ne dobijete glatku, bogatu čorbu.

Po želji, čorbicu možete ukrasiti pavlakom, ili dodati malo muskatnog oraščića.

Koji je vaš omiljeni recept za zimsku čorbicu? Recite nam u komentarima!